Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Voetbal) Be Quick pakt kostbare punten tegen WVF

Be Quick heeft zich vanavond drie zeer belangrijke punten toegeëigend. Slachtoffer daarvan was WVF dat daardoor onder Be Quick blijft staan in de stand. Be Quick kon zichzelf vooral verwijten dat het maar 1-0 bleef, daardoor werd het aan het eind nog billenknijpen.

Be Quick is vanavond aangetreden zonder Arnie Pot op de bank. Hij is herstellende van een operatie. Oer-Be Quicker Jan Locht jr. neemt de honneurs waar. Bas Buimer en Floris Blom zijn daarentegen in de basis teruggekeerd. Daarmee oogt de basisopstelling redelijk vertrouwd.

Met de wind tegen is het vooral Be Quick dat in de eerste helft het mooie weer maakt. Optisch is er tot in de slotfase van de eerste helft eigenlijk steeds een overwicht. Doelrijpe kansen en mogelijkheden zijn er ook. Maar de scherpte voorin ontbreekt. Meest in het oog springend zijn de kansen van Bas Buimer. Hij staat tot twee keer toe alleen voor keeper Mike te Wiele, maar de goalie van WVF laat zich niet verschalken. In de 33e minuut is het dan toch prijs voor Be Quick. Een pass van Rutger Minkjan komt bij Onur Tekay terecht. Die wil vervolgens de bal bij Sander Aarten bezorgen, maar WVF-speler Jeroen Kinket heeft de bal dan al in eigen doel gegleden: 1-0.

Be Quick gaat er echter niet beter van spelen en ziet dat WVF vlak voor rust uit de schulp kruipt.

Assistent-trainer Arie Smit: “Een groot deel van de eerste helft hebben we behoorlijk gespeeld. We kwamen er op de vleugels goed doorheen. Je kunt jezelf alleen verwijten dat je niet meer doelpunten maakt. Ik moet wel zeggen dat ik de kans van WVF –speler Meijerink al geteld had. Daar komen we goed weg.”

Na de rust gaat de wedstrijd wat meer gelijk op. WVF met de lange bal en tegenwind heeft meer grip op de zaak en ziet dat Bouwhuis een kans krijgt na een uur voetballen, maar die heeft het vizier niet op scherp en ziet de bal voorlangs gaan.

Daarna is Be Quick een paar keer dicht bij een grotere voorsprong. Een schot van Talha Ozen wordt door Mike te Wiele weggetikt ten koste van een hoekschop. Floris Blom weet vervolgens. de cornerbal net niet te verzilveren tot doelpunt. Ook in de 80e minuut kan Be Quick de wedstrijd op slot gooien. Een mooie combinatie met Bas Buimer zet Sander Aarten alleen voor Te Wiele, maar die houdt zijn ploeg opnieuw op de been. Tien minuten later is er opnieuw een hachelijke situatie voor het WVF-doel. Sander Aarten weet de bal vanaf de zijkant de bal niet in het lege doel te krijgen. Dat komt Be Quick nog bijna duur te staan in blessuretijd, maar Bas Bouwhuis haalt de trekker niet over. WVF-trainers Smit en Dusink beleven dat feit dan al vanaf de tribune, want beide heren kregen een rode kaart voorgetoverd.

Drie punten. De middenmoot is zowaar in zicht. Arie Smit: “Mooi resultaat. Jammer dat we in de tweede helft niet meer echt aan het voetballen komen. Dan zie je toch dat de wind een factor is in deze wedstrijd.”

Komend weekend zal de omgeving van Zwolle druk zijn met carnaval en wat minder met voetbal. Dat geldt ook voor onze Heren 1. Een week later reist het gezelschap af naar WHC.

Opsteling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Dennis Horstman, Frank Oosterhof, Onur Tekay (81. Mark Meijer), Talha Ozen, Bas Buimer(86. Yordi Veldman), Sander Aarten, Roan Admiraal, Rutger Minkjan.

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Karwan Mehrabi, Jeroen Kinket, Jorben Nieuwenhuis, Bas Bouwhuis, Dion Reijnen, Muhittin Yukselen, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Romano Luhukay, Peter van de Streek.

 

IMG_8935 IMG_8907 IMG_8904 IMG_8895 IMG_8892 IMG_8874 IMG_8848 IMG_8846

Gerelateerde artikelen

Back to top button