Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voerman Struinpad in uiterwaarden Zwolle Zuid officieel geopend

Zwolle / Hattem – Zaterdagmiddag werd het Voerman Struinpad geopend. Een nieuw wandelpad door de uiterwaarden van Zwolle. Het Voerman Struinpad is een eerbetoon aan IJssel-schilder Jan Voerman, die beroemd is geworden door wolkenluchten te schilderen langs de IJssel ter hoogte van Hattem en Zwolle.

Dit artikel is tot stand gekomen in collegiale samenwerking met RTV Hattem.

Het pad begint ter hoogte van het opstappunt van het fiets- en voetveer naar Hattem. Het voert vervolgens door de Zwolse uiterwaarden achter een boerderij langs richting een oude ruïne nabij de Rode Hanzeboog. Het pad is bewegwijzerd door houten paaltjes. Over twee weken, op zaterdag 28 september wordt het met zonne-energie aangedreven voetveer geopend en kan er via het Voerman Struinpad helemaal rondgewandeld worden door de uiterwaarden bij Schelle.

Bij de opening van het Voerman Struinpad werd op een terp bij het pad een IJssel-gedicht onthuld door en van de Overijsselse dichter Koos Geerds. Daphne Kampman, directeur van het Voermanmuseum Hattem, en Wim Eikelboom, bedenker van het Voerman Struinpad, hielden een toespraak.

Het Voerman Struinpad is een initiatief van natuurwerkgroep A Rocha Zwolle, die samen met Uw Stadsboer het beheer voert in het natuurgebied Scheller- en Oldeneler Buitenwaarden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button