Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voerbakken voor egels en vogels dankzij crowdfunding

Zwolle – De Stichting Dierenambulance Zwolle heeft met een crowdfundingsactie 110 euro aan donaties binnengehaald. Dat bedrag gaat ze besteden aan voerbakken voor vogels, egels, knaagdieren en reptielen.

De Dierenambulance Zwolle krijgt regelmatig meldingen over gewonde of gestrande ‘wilde’ dieren. Ze worden dan door de dierenambulance van de ‘weg’ afgehaald en tijdelijk opgevangen door de stichting.  Later, als het kan, worden ze weer in de natuur vrijgelaten of overgebracht naar een andere opvang. Voor de verzorging had de ambulancedienst nieuwe voerbakken nodig.

Binnen twee dagen was het benodigde bedrag van €110,00 bij elkaar gebracht.

Foto © Dierenambulance Zwolle
Stichting Dierenambulance Zwolle staat samen met een groep enthousiaste vrijwilligers klaar voor zieke en/of gewonde dieren. Zij proberen iedereen die een melding maakt van een dier zo goed mogelijk te helpen. Dit binnen de wet en de gemaakte afspraken met gemeenten, asielen en overige organisaties. Stichting Dierenambulance Zwolle is een vrijwilligersorganisatie die 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar is.  Zij zijn een erkende dierenambulance die voldoet aan de eisen/richtlijnen van de Federatie Dierenambulance Nederland. Stichting Dierenambulance Zwolle werkt onder andere samen met dierenartspraktijken in en buiten Zwolle, Stichting Vogel- en Egelasiel Kampen, Stichting Zwols Dierenasiel, Stichting AMIVEDI, Dierenpolitie Oost- Nederland, diverse opvangadressen, Landelijke inspectie Dierenbescherming, gemeente Zwolle en overige hulpinstanties.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button