Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Voedselbankactie Capellen Campus

Zwolle – Vrijdag 27 november om 12:00 uur overhandigden de Capellen Campus door leerlingen en personeel ingezamelde levensmiddelen aan de Voedselbank.

De Capellen Campus startte een inzamelactie om leerlingen er van bewust te maken dat armoede soms dichterbij is dan je denkt. Het is voor veel gezinnen niet vanzelfsprekend om iedere dag drie maaltijden per dag te krijgen. Ook corona was een aanleiding om een oproep aan de leerlingen te doen. Voor veel mensen zijn het door het wegvallen van inkomen extra moeilijke tijden en het is een kleine moeite om dan extra op elkaar te letten en elkaar te helpen.

In overleg met de Voedselbank werd afgesproken aan welke artikelen de meeste behoefte was. Er werd door de leerlingen massaal gehoor gegeven aan de oproep. De inzamelactie past uitstekend bij het sociale karakter van de school waar gelijkheid en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Van der Capellen SG deed om die reden eerder al mee aan de HomeRide. Ook bij de SamenLoop voor Hoop is de school actief met een team dat bestaat uit leerlingen, docenten en ouders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button