Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

‘Vluchtelingenreis’ foto’s Pulitzerprijs-winnaar langs looproute Windesheim

Expositie fotojournalist Javier Bauluz
Fotojournalist en Pulitzerprijs-winnaar Javier Bauluz exposeert met zijn laatste tentoonstelling in Zwolle. Van 2 tot 16 september exposeert hij in samenwerking met de hogeschool Windesheim zijn werken in de stad en op de campus van Windesheim

Javier Bauluz, geboren in 1960, is een Spaanse fotojournalist. Zijn passie voor fotografie ontstond tijdens het fotograferen van protesten en demonstraties. Zijn werken zijn gepubliceerd in onder andere the New York Times en the Independent.

Wanneer

Bauluz’s laatste werk zal tentoongesteld worden in Zwolle vanaf 2 september tot 16 september.

 

29403164135_1326f20c2e_z

29294819652_48644af3b2_z

Route

De expositie start achter het NS station op het Lübeckplein in Zwolle, gaat vandaar uit richting het Hanzeplein en loopt door tot op de Campus van de Hogeschool Windesheim. De route eindigt voor het x-gebouw van de hogeschool.

Informatiepunten

Bij de 2 informatiepunten kunt u een routeboekje ophalen waarmee u de route zelfstandig kunt lopen. De looproute duurt ongeveer 30 minuten. In het routeboekje vindt u ook achtergrond informatie over de expositie, de reis en de Javier Bauluz. Zowel het routeboekje als de expositie zijn gratis.

Informatiecentrum Expositie (vanaf 2 september geopend)
NS station Zwolle
Stationsplein 1-a
8011 CW, Zwolle

Informatiepunt Zwolle-Centrum (vanaf september informatie over de expositie)
Grote Kerk
Grote Markt 18
8011 LW, Zwolle

Op deze expositie toont Javier Bauluz foto’s van zijn reis met de vluchtelingen van Griekenland naar Duitsland. Bauluz reisde met de vluchtelingen mee en kreeg zo de mogelijkheid ze op gevoelige momenten vast te leggen en hun bijzondere verhalen te horen. Door het directe contact en de nabijheid kunnen sommige foto’s als aanstootgevend worden ervaren. Op het informatiemateriaal, beschikbaar bij de twee informatiepunten staat ook aangegeven waar op de route zich deze foto’s bevinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button