Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaWeer

Vivente basisscholen morgen dicht, meeste OOZ-scholen in Zwolle wel open

Zwolle – Morgen is de eerste dag zijn dat de basisscholen weer open mpgen, maar veel scholen kiezen nu toch voor een extra dagje ijsvrij. Alle 15 Christelijke Basisscholen die vallen onder de Vivente groep in Zwolle houden de deuren morgen dicht. Bij de openbare scholen van Stichting Openbaar Onderwijs verschilt het per school.

“De huidige weersomstandigheden brengen een hoop plezier met zich mee, maar u begrijpt dat er ook wat uitdagingen zijn. Zeker voor collega’s die verder moeten reizen om op school te komen. Als OOZ-scholen kiezen we er niet voor om bij voorbaat alle kinderen “ijsvrij’ te geven. Na zo’n lange tijd zullen veel kinderen zich er erg verheugen om weer naar school te mogen. In principe is de school morgen “gewoon” open, tenzij het bestuur van OOZ nog anders besluit.”, zo laat de Openbare Daltonschool de Markesteen in Zwolle Zuid weten in een ouderbrief.

De christelijke scholen in Zwolle van de Vivente groep beroepen zich op overmacht: “door de huidige weersomstandigheden zullen alle scholen van Vivente morgen gesloten blijven. Zonder tegenbericht zal de school dinsdag geopend zijn.”

Speciaal Onderwijsschool De Ambelt in Zwolle blijft morgen ook gesloten. Dit omdat veel van de leerlingen van ver moeten komen en door taxibusjes worden gebracht. Zowel de schoolleiding als de taxibedrijven vinden het onverantwoord om morgen de weg op te gaan. Zeker ook omdat veel van de busjes de leerlingen voor de deur oppikken en op die plekken niet gestrooid is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button