Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vitens: Zuinig watergebruik moet lage druk en bruin water voorkomen

Vitens doet een verzoek om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren (tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur). Het waterbedrijf vraagt haar klanten om de komende dagen tijdens de ochtend- en avondpiek om geen water te gebruiken voor de tuin en het wassen van de auto. Ook de vaatwasser en wasmachine moeten bij voorkeur op een ander tijdstip worden aangezet. En het vullen van zwembadjes hebben ze rond deze tijd ook liever niet.

Door het waterverbruik te spreiden over de dag kan Vitens klachten over lage druk en bruin water klachten.

‘Sommige gebieden hebben op dit moment last van drukproblemen en bruin water klachten. Dit komt doordat hier meer water wordt verbruikt dan normaal. Dit merkt u doordat het water minder snel uit de kraan komt.’zo meldt het waterleidingsbedrijf.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button