Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Visiteteam huisartsenpost in een nieuw jasje

Zwolle- Al 20 jaar zijn ze te herkennen aan het welbekende geel-groene Ambulance uniform; de visiteteam assistenten die werkzaam zijn vanaf de huisartsenpost in Zwolle en Hardenberg. Het oude uniform voor ambulancemedewerkers is vorig jaar vervangen door een nieuwe. Het werd dus tijd om ook de visiteteam assistenten in een nieuw jasje te steken. Vanaf vandaag dragen zij het nieuwe uniform; anders herkenbaar, maar nog steeds de vertrouwde zorg als altijd! “We assisteren de huisartsen op de huisartsenpost en tijdens visites bij de patiënt thuis. Want als de patiënt niet naar de huisartsenpost kan komen, wordt de patiënt thuis bezocht door de huisarts onder begeleiding van de visiteteam assistent”. Marieke Rook legt graag uit over haar werk. “Onze auto`s zijn goed uitgerust met medische apparatuur, materialen en medicatie. Eigenlijk zijn het een soort kleine mobiele huisartsenposten“.

Tijdens de avond, nacht en in het weekend gaat het visiteteam, met enige regelmaat met spoed, op weg naar een patiënt. “Er wordt dus ook een beroep gedaan op onze rijvaardigheid en kennis van ons werkgebied en het voertuig” vertelt Marieke.
Het werk van de visiteteam assistent speelt zich dus grotendeels ’s avonds en ’s nachts af. Hier is bij het ontwerp van het nieuwe uniform rekening mee gehouden door genoeg reflectie, dus goede zichtbaarheid in het donker. Aan de andere kant heeft het uniform een zachte en vriendelijke uitstraling gekregen. Dit is belangrijk, omdat het visiteteam bij de patiënt en naasten thuis komt tijdens ingrijpende situaties.

De kleding is eigen ontwerp van Ambulance IJsselland, de ambulancedienst waar de visiteteamassistenten werkzaam zijn. Maar niet alleen in regio Zwolle en Hardenberg wordt het uniform gedragen. Ook in andere regio’s dragen huisartsenchauffeurs en visiteteamassistenten binnenkort dit uniform.

Gerelateerde artikelen

Back to top button