Kunst & CultuurNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Visie en durf Ralph Keuning bekroond met erepenning van Zwolle

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte woensdagmiddag de erepenning van de gemeente Zwolle uit aan Ralph Keuning. Dit gebeurde tijdens de opening van een vijftal nieuwe exposities van de Fundatie, waaronder de ZomerExpo 2017 en Jeroen Krabbé, in Odeon. Ralph Keuning ontvangt de penning als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad.

Cultureel ondernemer

Ralph Keuning is als cultureel ondernemer een drijvende kracht in Zwolle en de regio. In tien jaar tijd heeft hij Museum de Fundatie letterlijk en figuurlijk weten uit te bouwen, met het OOG gericht op stad en samenleving. Zijn visie en durf leveren inspirerende en verrassende tentoonstellingen op voor een breed publiek. De Fundatie geeft Zwolle een geweldige impuls en nieuw elan.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Ralph Keuning telt het gezelschap houders van de Zwolse erepenning nu 31 personen en/of organisaties. Zo kreeg eerder deze maand PEC Zwolle trainer Ron Jans een zilveren penning voor zijn voor de stad.

 

De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de van de erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Ondernemer Wim Waanders is ereburger van Zwolle. De gouden penning werd eerder uitgereikt aan wijlen eerste bevrijder Leo Major en
oud-burgemeester Job Drijber.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button