Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

Virtual Reality geeft extra dimensie aan Zwols Schoolbadmintontoernooi

Zwolle – Woensdagmiddag vond de derde editie van het schoolbadmintontoernooi plaats. Naast de strijd om de 1e plek in het kampioenschap konden de deelnemende leerlingen en supporters ook kennis maken met Virtual Reality (VR).

“Iedereen heeft inmiddels wel een keer de term Virtual Reality gehoord, maar VR is iets wat je moet ervaren en beleven. Tijdens de schoolsporttoernooien willen de aanwezigen een korte sportieve VR-kennismaking geven. VR kan worden ingezet als een nieuwe vorm van bewegen, de komende periode gaan we binnen SportService Zwolle aan de slag om VR een plek te geven binnen ons uitvoeringsprogramma,” aldus Loes Boetes specialist Virtual Reality bij SportService Zwolle.

tekst gaat verder onder de foto

Schoolbadmintonkampioenschap

Aan het schoolbadmintonkampioenschap zelf deden ruim 150 basisschoolleerlingen van groep 5 en 6, verdeeld over 36 teams van 24 scholen, mee. De organisatie was in handen van SportService Zwolle, Badminton Club Blauwvinger en ZBC.

“Door middel van het schoolbadmintontoernooi komen basisschoolleerlingen, maar ook de ouders, broertje, zusjes, opa’s en oma’s die aan komen moedigen, op een laagdrempelige manier in aanraking met onze mooi snelle racketsport,” vertelt Geeke Loman van ZBC.

Kennismaken met andere tak van sport

Nienke Harbers van BC Blauwvinger vult aan, “Het is leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben, kennis maken met een andere tak van sport en ervaren hoe het er binnen de badmintonverenigingen aan toe gaat. Mede ook omdat 35 kinderen deel hebben genomen aan de voorbereidende trainingen die onder trainingstijd bij beide verenigingen aangeboden zijn.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button