In beeldKunst & CultuurNieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIP-gasten met beperking hadden onvergetelijke kermisdag

Foto's: ©Peter Denekamp

Zwolle – Dinsdagmiddag was de Zwolse zomerkermis voor even het terrein van een groep VIP’s. Zo’n 80 ‘special guests’ met een (verstandelijke) beperking konden een hele middag gratis genieten van alle attracties van de kermis in het centrum van Zwolle. Getooid met een VIP-bandje vertrok de groep vanaf het stadhuis aan het Grote Kerkplein om zich onder te dompelen in de wereld van entertainment en vermaak. Wethouder Klaas Sloots toonde zich namens de gemeente een waar begeleider en gastheer. Ook waren enkele leden vanuit de Zwolse politiek aanwezig waaronder Jan Nabers van het CDA, Ingrid van de Veer van Swollwacht, Roberto Kist van de PvdA en Norman Finies van Groen Links.

Begeleider zorginstelling (links) gaat samen met cliënt van de hoge glijbaan op het Rodetorenplein.

De kermisattracties waren zoveel mogelijk aangepast zodat iedereen op zijn/haar eigen tempo en manier intens kon genieten. De groep werd dan ook op haar wenken bediend. Moest de attractie op halve snelheid? Geen probleem! Of juiste een extra rondje? Ook dat werd voor de VIP gasten natuurlijk direct geregeld. Zo stapte zelfs een clubje in de o zo spannende Maxxx Booster die nog hoger gaat dan de Peperbus. De gratis oliebollen en zuurstokken konden beter na de tijd opgegeten worden!

De begeleiders van de instellingen zorgden continue voor het welzijn van de VIP’s. Samen met de cliënt van de glijbaan dus of langs de kant scherp de gemoedstoestand van de cliënt in de gaten houden. Met hulp van deze begeleiders, de gemeente Zwolle en natuurlijk de kermisexploitanten hadden deze mensen een onvergetelijke middag.

Wethouder Sloots toont zich een waar gastheer en begeleider – Foto: ©Peter Denekamp

 

Foto’s: ©Peter Denekamp

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button