Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vijftien koppelbedden voor de laatste momenten samen

'Leven toevoegen aan de dagen'

Zwolle – Een aantal zorgorganisaties in Zwolle, waaronder het Isala ziekenhuis en het hospice Zwolle zijn vijftien koppelbedden rijker. In samenwerking met palliatieve zorg IJsselvecht heeft een team van Roparun geld ingezameld voor dit initiatief.  Dinsdagmiddag overhandigde het Roparunteam Run2Day officieel een koppelbed  aan Zorgorganisatie ’t Zand in Zwolle.

Samen intiem zijn in bed

Het koppelbed is bedoeld voor mensen die graag nog even naast hun partner of ander familielid wil liggen dat zorg nodig heeft. Het bed kan naast het bed van de ‘zieke’ stevig worden vast gezet. Een speciaal koppelmatras zorgt voor een verbinding tussen beide bedden.

Het koppelmatras steekt aan de bovenzijde uit om ervoor te zorgen dat de matrassen van beide bedden goed op elkaar aansluiten. Ook is het bed in hoogte verstelbaar zodat het kan worden ingesteld op dezelfde hoogte als het zorgbed. Het koppelbed is voorzien van een elektrisch verstelbare lattenbodem, waardoor het ook mogelijk is om naast elkaar te zitten of te liggen. Op deze manier kunnen mensen ook in de laatste fase van hun leven samen intiem zijn.

Roparun

De Roparun is een hardloopevenement waarbij in estafetteloop meer dan 500 kilometer binnen 48 uur wordt gelopen. In teamverband werd er vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam gelopen. In etappes van 50 kilometer werd er om en om gelopen tot de finish.

Op deze manier wilden de teams die bestaat uit lopers, een busje, fietsers en een navigator een sportieve prestatie leveren en geld ophalen voor mensen met kanker.

 

“Leven toevoegen aan de dagen, daar waar we geen dagen meer kunnen toevoegen aan het leven.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button