Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vijfde coffeeshop niet op Assendorperstraat 6

In het horecapand Assendorperstraat 6 in Zwolle komt geen coffeeshop. De ondernemer die de locatie in de Zwolse wijk Assendorp op het oog had heeft daar in samenspraak met de gemeente toe besloten. Met name de verkeersafwikkeling is niet ideaal. De ondernemer kijkt momenteel naar geschiktere plekken in de stad voor een coffeeshop, de vijfde voor de Overijsselse hoofdstad.

Tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belanghebbenden kwam de verkeerssituatie al ter sprake. Buurtbewoners vreesden parkeeroverlast van gasten van de coffeeshop. Ondanks beoogde maatregelen van de ondernemer rondom parkeerhandhaving bleef de verkeerssituatie rondom het horecapand een lastige kwestie. De ondernemer heeft daarop besloten de definitieve besluitvorming rondom de vergunning voor deze locatie niet af te wachten en te zoeken naar een locatie die beter voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt aan coffeeshops.

Wenselijk

De ondernemer staat bovenaan de Zwolse wachtlijst voor het aanvragen van een gedoogbeschikking voor een coffeeshop. Na het sluiten van een coffeeshop vorig jaar is er in Zwolle weer ruimte voor een coffeeshop. Op basis van eerdere ervaringen blijkt een aantal van vijf coffeeshops het meest wenselijk voor Zwolle. Zo’n aantal biedt voldoende overzicht voor samenwerking tussen gemeente, politie en exploitanten om overlast zoveel mogelijk te beperken, onder meer door een goede spreiding van de klanten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button