KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Vijf Zwolse basisscholen ontvangen een fruitmandje als dank

Zwolle – Het onderwijzend personeel heeft het in de coronapandemie fors voor de kiezen gekregen. Lege klassen, onderwijs op afstand, zorgen maken over veiligheid van de kinderen en jezelf. Een opgave die er bij velen in heeft gehakt. Maar vanaf maandag 10 januari zijn de schooldeuren weer open en staan de leerkrachten ook in Zwolle klaar om hun leerlingen met open armen te ontvangen.

Stadspartij Swollwacht is trots op de veerkracht van het onderwijzend personeel. En ook op hun creativiteit, vastberadenheid en energie. Daarom bood Silvia Bruggenkamp, lijsttrekker voor Swollwacht maandag aan vijf scholen in Zwolle een fruitmandje aan.

“Mocht er vandaag een moment komen dat jullie denken ‘wij zijn op voor vandaag’ pak een stuk fruit en bedenk hoe dankbaar de ouders, hun kinderen en wij als Swollwacht zijn voor jullie inzet. Jullie zijn top!” Aldus Silvia Bruggenkamp.

De Swollwacht lijstaanvoerder en enkele partijgenoten begonnen de fruitmandjes uit te delen bij De Phoenix in Zuid. Daarna boden ze symbolisch fruit aan 1 basisschool per stadsdeel aan: De Toonladder, De Zevensprong, De Campherbeekschool en de Parkschool.

Het fruitige gebaar van Swollwacht werd zeer gewaardeerd door de vijf Zwolse basisscholen. “Waar ik vooral supertrots op ben is dat mijn team, ondanks de spannende en onzekere coronatijd die zij op school en soms zelfs in hun persoonlijke omgeving ervaren, toch het belang van de kinderen steeds weer voorop stelt. Ons hart klopt voor de kinderen”, aldus Marco Veneboer, directeur van basisschool de Phoenix.

Gerelateerde artikelen

Back to top button