EconomieNieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Vijf op een rij!

BC-groep wint voor 5de keer FD Gazellen Award

Zwolle – “Ik zit veel op de weg en zie daar regelmatig busjes met personeel uit Oost Europa rondrijden. Daar is niets mis mee. Maar tegelijkertijd zitten er veel mensen thuis, waarvan we niet hun talenten gebruiken. Dat moet anders kunnen, dacht ik.” Aan het woord Bernhard Nanninga, eigenaar van de BC-groep. Deze Zwolse detacheerder won onlangs voor de 5de keer op rij de prestigieuze FD Gazellen Award. Nanninga vertelde in Studio Stadkamer hoe hij dit – samen met zijn werknemers – voor elkaar kreeg.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Het wordt iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – live uitgezonden vanuit het huiskamercaf’;e in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
De BC-groep van Bernhard Nanninga won voor de 5de keer op rij de FD Gazellen Award. ©RTV Focus

De FD Gazellen Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelstgroeiende bedrijven in een sector. De Zwolse BC-groep heeft deze Award nu 5 keer op rij gewonnen. “Dat was nooit een doelstelling. Hoewel we na drie keer winnen, wel tegen elkaar zeiden: nu moeten we eigenlijk ook de 5 keer halen.”  De prijzen zijn een initiatief van het Financieel Dagblad. Dat kijkt bij de toekenning niet alleen naar het groeitempo overigens. Zo moet je ook laten zien dat je een gezond bedrijf bent. De BC-groep doet dat onder meer door jaarlijks al heel vroeg de jaarstukken te publiceren. “Het publiceren van die jaarstukken in een vroeg stadium is in onze branche een soort van keurmerk. We laten zo snel mogelijk aan onze klanten weten ‘we zijn gezond’. Daarmee hebben ze waarborg dat we het door hen ingehuurde personeel uit kunnen blijven betalen.”

Aanspreken op kwaliteiten

Al bij de oprichting koos Nanninga voor het werken met een speciale doelgroep. Veel van de mensen die de BC-groep uitzendt of detacheert hebben (of beter hadden) een afstand tot de arbeidsmarkt.  “Ik zag busjes vol met personeel uit Oost-Europa deze kant opkomen. En tegelijkertijd een groep mensen thuiszitten, die niet werden aangesproken op hun talenten, maar juist op dat wat ze niet kunnen. Als werktuigbouwer denk ik in processen en ik dacht ‘dat moet beter kunnen’.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close