Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vijf meldingen van geluidsoverlast bij ‘Herrie uit de Stad’

[Audio fragment] Interview met woordvoerder Henk Kroeze van het Actiecomité Herrie uit de Stad door MijnZ.nl over geluidsoverlast Festivals.

Bij het geluidsoverlast meldpunt, dat het Comité ‘Herrie uit de Stad’ had ingesteld, zijn in het totaal vijf klachten binnengekomen.

De meldingen over geluidsoverlast door het Hardstyle event Megabase kwamen uit de directe omgeving van het park: verschillende vanuit de Meppelerstraatweg, uit Berkum en het Herenpark.

‘Opmerkelijk is dat mensen die verder van het festivalterrein wonen gehinderd werden in de spraakverstaanbaarheid binnenshuis. Dat is mogelijk door de manier waarop geluid zich voortgolft’, zo stelt het Ingrid Petiet van het comité.

Wisselend volume

Via andere weg kwamen geluiden binnen bij ‘Herrie uit de stad’ dat het volume nogal wisselend was, waardoor er momenten waren waarop het geluid ver boven de gestelde norm lag en momenten waarop het volume daar behoorlijk onder lag.

Petiet meldt dat de vijf-minuten-gemiddelden meestal uit kwamen onder de door de rechter gestelde norm. Toch zou de norm een aantal keren overschreden zijn. ‘Onder meer tijdens het vuurwerk kwamen zowel de dBa’s als de dBc’s ver boven de vastgestelde norm uit. Er was sprake van extreme overschrijdingen. Of er is gehandhaafd, is ons onbekend.’

Hotelovernachting

Het comité geeft tevens aan dat het buiten zeer onaangenaam was. ‘Bezoekende raadsleden hielden het in de tuinen van omwonenden hooguit een minuut vol vanwege de vrij overweldigende hoeveelheid geluid. Veel omwonenden hebben overigens dit weekend elders in een hotel overnacht. Niet alleen oudere, maar ook jonge omwonenden konden niet thuis overnachten vanwege het lawaai.’, aldus het comité.

Rita Kersten, ook lid van het comité, voegt nog toe dat het adres van het meldpunt in de krant De Stentor niet juist was vermeld. Het juiste adres was meldpuntoverlastfestivals@outlook.com zonder streepje. ‘Daarom is het aantal meldingen via dit mailadres geen juiste graadmeter’, stelt Kersten.

 

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button