KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum naar onvoorspelbaar Noordscheschut

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij het grillige Noordscheschut, dat al het hele seizoen in de kelder van de Hoofdklasse B bivakkeert maar juist de laatste weken resultaten begint te verzamelen en onvermoede krachten lijkt te hebben aangeboord.

“Het wordt een lastige wedstrijd tegen een stugge tegenstander, die soms punten pakt waar je het niet verwacht,” voorziet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Voor ons wordt het ook een heel belangrijke wedstrijd, want gezien de stand en het zware programma dat we nog krijgen zullen we deze moeten winnen.”

Noordscheschut heeft moeilijke tijden achter de rug: de ploeg van trainer Marc van Meel slikte dit seizoen al 18 nederlagen. De Drenten wonnen nog maar drie keer, en al die overwinningen werden op het eigen, lastig bespeelbare terrein geboekt.

Punten sprokkelen

De ‘Schutters’ zijn vooral de laatste weken bezig met punten sprokkelen. Twee weken geleden werd SDC Putten met 3-1 aan de kant gezet, waarbij Rijnald Vos en Mees Vos (2 keer) voor de Drentse doelpunten zorgden. Afgelopen zaterdag sleepte Noordscheschut door een 0-0 remise bij het in eigen huis lastig te bestrijden De Dijk opnieuw een punt binnen. Met een zwaar accent op de defensie en een goed keepende Roy Boertien bleef Noordscheschut daar overeind, ook toen De Dijk in de tweede helft flinke kansen kreeg. Dat ging wel ten koste van de nodige gele kaarten bij de Drenten en tegen het slot moest Aron Boer zelfs met een dubbele gele prent het veld ruimen. Noordscheschut-trainer Marc van Meel was na afloop niet ontevreden. “Ik denk dat zij 75 procent van de tijd de bal hadden en wij 25 procent. Maar wij stelden daar een fantastische instelling tegenover en verdedigden gedisciplineerd,” liet hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

Bovenliggende ploeg

Berkum pakte vorige week kostbare punten door Eemdijk met 1-0 te verslaan en speelde afgelopen dinsdag met 1-1 gelijk in het resterende uur van de eerder gestaakte wedstrijd tegen DETO Twenterand. Dat duel werd hervat bij een 0-1 tussenstand maar nu was Berkum, met name in de tweede helft, de bovenliggende ploeg. Van de kansen werd er slechts één benut. In de 69 e minuut stuurde Lars vanGerner rechterspits Julian de Ruiter op pad, die fraai de gelijkmaker binnen schoot.

In september was Berkum in eigen huis veel te sterk voor Noordscheschut, dat met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. De Zwollenaren kwamen snel op 1-0 door Chris van der Meulen, maar na rust kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra echt op stoom. Door goals van Johnsen Bacuna, nogmaals Chris van der Meulen en Boy Boeloerditi werd het uiteindelijk een ruime overwinning voor de Zwollenaren.

Inmiddels staat Berkum op de 10 e plaats in de Hoofdklasse B, op de hielen gezeten door een serie achtervolgers, en dreigt voor Noordscheschut het doek te vallen. De voor beide partijen belangrijke wedstrijd Noordscheschut-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luc Baars uit Tilburg, die op Sportpark De Meulewieke aan de Coevorderstraatweg 40 in Noordscheschut om 14.30 uur af zal laten trappen.