LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vierde editie Chefs Revolution

Zwolle – Na drie succesvolle edities in 2012, 2014 en 2016 zal op zondag 9 en maandag 10 september 2018 de vierde editie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival plaatsvinden: ‘CHEFS(R)EVOLUTION’. Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer met hun team van De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. Met dit festival willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek.

CHEFS(R)EVOLUTION gaat ook dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.

Internationale topchefs

Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun kunsten. Naast een demonstratie van Jonnie & Thérèse Boer zullen ook de volgende topnamen acte de présence geven.

– Jordi Roca van El Celler de Can Roca***, Gerona/ Spanje, No. 3/ 50 Best 2017
– Mitsuharu Tsumura van Maido, Lima/ Peru, No. 8 / 50 Best 2017, No. 1 / 50 Best Latin America 2017
– Paul Pairet van Ultraviolet***, Shanghai/ China, No. 8 / 50 Best of Asia, No. 41 / 50 Best 2017
– Stefan Wiesner van Rössli*, Escholzmatt/ Zwitserland

De presentatie is ook dit jaar in handen van Hans Steenbergen, trendwatcher/ hoofdredacteur van Food Inspiration.

In de komende tijd zal de organisatie meer topnamen bekend maken.

BOERenmarkt XL

Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. In samenwerking met Dutch Cuisine benaderen wij per provincie een (Alliance Gastronomique) restaurant, dus in totaal twaalf restaurants. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.

Unieke kookwedstrijden

Net zoals bij de vorige edities zullen er dit jaar ludieke kookwedstrijden georganiseerd worden, zoals de Hill Billy Contest. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de kookdemonstraties gaat vanaf 30 januari van start. Kaarten zijn te bestellen via www.chefsrevolution.com en kosten € 55,00 per persoon per dag en € 95,00 per persoon voor beide dagen. Speciaal voor snelle beslissers zijn er, voor zowel 9 als 10 september, tot en met maart 2018 Early Bird kaarten verkrijgbaar voor het speciale tarief van € 50,00 per dag en € 85,00 per persoon voor beide dagen. Ook zijn er leerlingtickets beschikbaar van € 40,00 per leerling per dag. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.

Partners

CHEFS(R)EVOLUTION 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartners AEG, AVEX, Big Green Egg, Buscaglione Espresso, Hanos, Koninklijke Euroma, Schmidt Zeevis, VanDrie Group en Wensink Aangenaam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button