SportWandelenWeer

Vierdaagse weerbericht: Via Gladiola en Vierdaagsefeesten eindigen droog en warm

Vrijdag 19 juli

Dinsdag is de 103e Nijmeegse wandelvierdaagse van start gegaan. De Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad zijn al een aantal dagen bezig. Ook veel Zwollenaren zijn de komende dagen in Nijmegen te vinden. Hoe is het weer voor de wandelaars en feestgangers?

Nijmegen / Zwolle – De laatste dag van de Nijmeegse wandelvierdaagse start droog volgens weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. Eerst zijn er flink zonnige perioden, maar later op de dag groeien er steeds meer stapelwolken. Mogelijk dat een enkel exemplaar in de loop van de middag uitgroeit tot een lokale bui. De kans is dus groot dat het op grote stukken van de route ‘gewoon’ droog blijft.

Tijdens de grote intocht op de Via Gladiola blijft het waarschijnlijk dus droog. De wandelaars lopen bij niet al te veel wind, waardoor de temperatuur zeker in de bebouwde kom van zowel Cuijk als Nijmegen op kan lopen tot 27 of 28 graden. In het buitengebied is het wat koeler met temperaturen rond 24 graden.

Vierdaagsefeesten eindigen droog en warm

Vrijdagavond wordt de feestelijke week afgesloten in de binnenstad van Nijmegen. Tijdens het slot van de vierdaagsefeesten is het waarschijnlijk droog en ook warm met halverwege de avond temperaturen rond de twintig graden. De dikkere stapelwolken verdwijnen, ook de wind neemt steeds verder in kracht af. Dit is natuurlijk ideaal voor de feestgangers die op de fiets naar huis willen.

Bron
Weerplaza

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren