SportVoetbal

Vier versterkingen voor eerste elftal SV Zwolle

Zwolle – SV Zwolle heeft voor het komende seizoen vier nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Sam Visscher (eigen jeugd), Rodrigo Walsweer (Swift’64), Richard Huizing (Witteveense Boys) en Anne Nijland zijn de eerste versterkingen voor de kersverse kampioen van de vierde klasse H.

Sam Visscher debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal. In één van zijn eerste wedstrijden scoorde de buitenspeler gelijk al. In de slotfase van het huidige seizoen viel de achttienjarige aanvaller een aantal keer goed in. Visscher, afgelopen seizoen ook trainer van SV Zwolle F1, maakt nu definitief de overstap naar de hoofdmacht.

Rodrigo Walsweer is in Zwolle komen wonen. Walsweer speelde in de jeugd bij Almere City FC. Door een aantal schouderblessures en daarbij behorende operaties is hij enige tijd uit de roulatie geweest. Hij speelde de afgelopen seizoenen in een lager elftal bij Swift’64, maar wil het nu weer hogerop proberen. Walsweer trainde al enkele keren mee met de selectie van trainer Joshua Nijlant.

Richard Huizing verhuisde eveneens naar Zwolle. De dertigjarige speler komt over van vierdeklasser Witteveense Boys. Bij die club was Huizing de afgelopen seizoenen aanvoerder van het eerste elftal.

Anne Nijland is de vierde nieuweling in de selectie. De 28-jarige aanvaller speelde tot en met 2014 bij WVF, maar trekt nu de voetbalschoenen weer aan. Daarvoor speelde Nijland bij SVI, Rohda Raalte en ZAC.

Tegenover de vier nieuwelingen staat het vertrek van Melvin Hofman. De aanvaller keert terug naar Zwolsche Boys. Verder stoppen Koen Hultink en Sander Kiers na jarenlange trouwe dienst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button