Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Vier spelers opgeroepen voor interlands, twee debutanten

Na de komende speelronde in de Eredivisie volgt er een interlandperiode. Vier spelers van PEC Zwolle zijn voor hun land opgeroepen. Hieronder vind je een overzicht van de geselecteerde spelers.

Jody Lukoki

De rappe aanvaller van PEC Zwolle heeft een uitnodiging gekregen voor een vriendschappelijke interland van DR Congo tegen het nationale team van Irak. De 22-jarige Lukoki, die op  23 maart wordt verwacht bij de nationale ploeg uit Afrika,  kan op 28 maart zijn debuut maken voor ‘de Luipaarden’. De wedstrijd tegen Irak is een onderdeel van het trainingskamp van DR Congo in Dubai.

Thomas Lam

Het is de eerste keer dat Lam is opgeroepen voor een interland van het eerste elftal van Finland. Eind maart spelen de Finnen in de EK-kwalificatiereeks tegen Hongarije en Noord-Ierland.  De 22-jarige verdediger van PEC Zwolle is in bezit van zowel een Nederlands als Fins paspoort. Hij heeft echter zijn hele carrière  al voor verschillende jeugdteams van Finland gespeeld en heeft er voor gekozen om voor Finland uit te komen.

Ryan Thomas

Thomas is weer opgeroepen door bondscoach Anthony Hudson van Nieuw-Zeeland. Hij kan op 31 maart zijn derde interland voor de ‘All-Whites’ spelen, wanneer zij op bezoek gaan bij Zuid-Korea. De vlugge aanvaller van PEC Zwolle speelde eerder al voor Jong Nieuw-Zeeland.

Trent Sainsbury

De verdediger is opgeroepen voor het nationale elftal van Australië. Het elftal van Ange Postecoglou speelt op 25 maart een vriendschappelijke interland tegen wereldkampioen Duitsland. Vijf dagen later treedt de kampioen van de Azië Cup aan tegen Macedonië. Sainsbury is op het moment een vaste waarde voor de Socceroos. Hij speelde de gehele Azië Cup, scoorde één keer op het toernooi en werd man van de wedstrijd in de finale tegen Zuid-Korea.

Bron:  PEC Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button