Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vrijwilligersprijzen voor Klokkenluidersgilde, De Tower Snörren, Stichting Focus en de Beleeftuin Vogellanden

Zwolle – Zwolle kent maar liefst vier winnaars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022. Vrijwilligers bij Het Zwols Klokkenluidersgilde St. Michaël, De Tower Snörr’n van het Frion, Stichting Focus en de Beleeftuin Vogellanden waren de gelukkigen. De prijzen werden vrijdagochtend uitgereikt door Statenlid Renilde Huizenga van de provincie Overijssel en Bianca Talen, manager van ZwolleDoet.

Overijsselse vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs is een belangrijk gebaar om te laten zien dat de provincie de inzet van vrijwilligers waardeert. Elk jaar dragen de vrijwilligerssteunpunten, in samenwerking met lokaal welzijn, gemeenten en de groene vrijwilligersorganisaties, vier vrijwilligers per gemeente aan. In totaal worden er 100 prijzen door Statenleden uitgereikt.

Luidklok in de Peperbus – Foto © RTV Focus Zwolle

Het Zwols Klokkenluidersgilde is blij met de prijs: ‘Het onderstreept het belang van vrijwilligerswerk. En ook de traditie van het klokkenluiden wordt daarmee in het zonnetje gezet.
Een traditie die we van generatie op generatie willen doorgeven. En daar zijn steeds weer nieuwe vrijwilligers voor nodig: jong en oud, man en vrouw.’ Ze kregen de prijs uitgereikt op de luidzolder in de Peperbus.

De Tower Snörr’n van het Frion bij de Berkumloop 2022 – Foto © RTV Focus Zwolle

Vervolgens gingen het gezelschap naar De Tower Snörr’n van het Frion. Deze muziekgroep weet met hun wekelijkse muzikale repetities de bewoners van Frion en hun vrijwilligers te betrekken, te binden en te behouden. Sommigen zijn al meer dan 25 jaar betrokken bij de club. Andries de Geest, de voorman van de Tower Snörrn, is dan ook trots dat hun werk gezien is. “De repetities zijn al een feestje. Wij zijn erom blij met deze waardering en dat we daarin ook alle steun van Frion en onze sponsor Salverda krijgen.”

© RTV Focus Zwolle – Plantenasiel Stichting Focus

Later op de ochtend werd ook Stichting Focus bezocht die een schoolgebouw omgedoopt hebben. Focus zet zich in voor de verbetering van de positie van mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg vinden in de maatschappij, met speciale aandacht voor psychiatrie.

 

Als laatste waren de vrijwilligers van de Beleeftuin de Vogellanden aan de beurt voor de groene vrijwilligersprijs. Een stuk braakliggend terrein is daar omgetoverd tot een groene oase, waar mensen tuinieren en samenkomen en kennis overdragen.

De vrijwilligersprijs wordt al sinds 2000 uitgereikt. Sinds 2020 gaat de Overijsselse vrijwilligersprijs On Tour. De vrijwilligers worden persoonlijk bedankt voor hun inzet in hun eigen gemeente.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button