Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Videowall station en kunstroute Zwolle 23 januari officieel open

Zaterdag 23 januari zal op station Zwolle de Kunstroute met bijbehorende Videowall officieel worden onthuld. De Kunstroute moet de reiziger de weg wijzen naar de historische binnenstad.

Deze nieuwe permanente kunstroute bestaat uit een videowal in de spoortunnel en een kronkelende blauw bronzen lijn die loopt vanaf het station richting de binnenstad.

Het is bijna klaar. De videowall hangt er inmiddels en ook de koperen blauwe ‘rivier’ is gelegd. Binnenkort worden ook een audioscope en een soort doorkijkje naar een ‘fictief ondergronds perron’ geplaatst. Deze kunstobjecten zullen te zien zijn in de buurt van het ABN AMRO gebouw bij het station en aan het eind van de Stationsstraat bij de gracht.

Diefstal proof

Voor het plaatsen van de blauwe bronzen lijn zijn de afgelopen twee weken de trottoirtegels met een slijptol bewerkt. De koperen staven zijn aan de onderzijde voorzien van een verticale verankering welke is vastgelijmd met een supersterke lijm. Het is onmogelijk om ze te stelen.

De opnames die op vanaf 23 januari op de Videowall worden geprojecteerd zijn in mei van dit jaar gemaakt.

 

Eind januari zal het dus voor iedereen te zien zijn. Het project is gefinancierd door de gemeente Zwolle met een bedrag van 6 ton.

23568643312_8b29b20a96_z
Blauwe koperen lijn die een ‘rivier’ vormt tussen station en de ingangen van de binnenstad bij de Fundatie en de Sassenpoort.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button