EconomieNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpaginaWinter Zwolle

VIDEO – Zwolse Wintertrein rijdt gratis door historische binnenstad Zwolle

‘Hop On, Hop Off’

Zwolle – Tijdens de kerstvakantie rijdt er in Zwolle de gratis Wintertrein. Bezoekers die een dagje Zwolle op de planning hebben staan kunnen hiermee gemakkelijk, leuk en gratis door de stad reizen. Een initiatief van WintersZwolle, het ZwolleFonds, McDonald’s Zwolle, Waanders, WinterWorld en oorspronkelijk ook het IJsbeelden Festival om letterlijk verbinding te maken met elkaar. Door het niet doorgaan van het IJsbeelden Festival is de route inmiddels aangepast en zal de trein via het NS station (voor het ABN AMRO kantoor) naar de stad rijden.

Route

Dagelijks tussen 10.30 en 18.30 uur is het mogelijk om gratis ‘te treinen’ tussen het station en de stad. Per ritje is er plek voor ongeveer 40 passagiers. De route loopt vanaf het station naar de Grote Markt, het Rodetorenplein, het Broerenkerkplein, het Gasthuisplein terug naar het station. Op vrijdag en zaterdag wordt de route iets aangepast vanwege de markt en rijdt de trein via de Eekwal naar het Rodetorenplein. Langs de route zijn op de bovenstaande plekken stationnetjes waar mensen in en uit kunnen stappen.

Een attractie ‘an sich’

Sander Dol, organisator van WintersZwolle is blij dat de trein toch gaat rijden. “In combinatie met het IJsbeelden Festival was het treintje een prachtige verbinding met elkaar. Het is erg jammer dat de organisatie van het IJsbeelden Festival het moeilijke besluit heeft moeten nemen om het prachtige festival niet door te laten gaan maar ook begrijpelijk. Het treintje zetten we gewoon in. De NS (Nederlandse Spoorwegen) zijn ons financieel bijgesprongen om de trein toch nog mogelijk te maken. Wij verwachten dat veel gezinnen deze kerstvakantie de stad gaan bezoeken en voor veel kinderen is zo een ritje een attractie an sich!”

Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Zwolle en hoofdsponsor van de Zwolse Wintertrein vult Dol aan: “Wie A zegt moet ook B zeggen, wij willen met elkaar een gezellig WintersZwolle op de kaart zetten en in mijn beleving past het treintje helemaal bij deze gedachte.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button