Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – Zwolse Schaapskudde dwars door Aa-Landen

Zwolle – De Zwolse Kudde van herder Tjitse Terpstra ging vanmiddag door de straten van de Zwolse wijk de Aa-Landen. De schapen hebben dit seizoen vaak bij het Westerveldse Bos gegraasd. Vandaag nam de herder en zijn hond Jim ze vanaf de Kolksteeg mee terug naar wijkboerderij de Eemhoeve via de Rijnlaan en de Eemlaan. Hier zal de kudde het hele weekend verblijven. Maandag vertrekt de kudde vervolgens weer richting Westerveld. Tot 1 december want op die dag worden de schapen om 14.00 uur met een speciale vrachtwagen opgehaald om lekker te gaan grazen in diverse Friese boerenweilanden.

Tot begin april 2018 verblijft de kudde in Appelscha. Iedereen die het leuk vindt om samen met de wethouder de schapen uit te zwaaien, is 1 december om 14.00 uur van harte welkom bij wijkboerderij de Klooienberg (klooienberglaan 1).

Begrazen in plaats van maaien

De begrazing door schapen is een duurzame en milieuvriendelijke manier van onderhoud. Insecten, weidevogels, amfibieën en kleine zoogdieren ondervinden van begrazing door schapen geen nadelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button