Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Zwolle wil geluidsoverlast door verkeerslawaai aanpakken

Zwolle – De komende vijf jaar wordt de geluidsituatie van 350 geluidgehinderde inwoners verbeterd. Dat is de inzet van het ontwerp Actieplan geluid 2018-2023 dat burgemeester en wethouders hebben vastgesteld. Het Actieplan richt zich op geluidoverlast langs gemeentelijke wegen.

Dat aantal is net zoveel als de doelstelling voor de periode 2013-2018. De gemeente heeft daarvoor in 2017 de geluidsituatie langs gemeentelijke wegen in kaart gebracht. Daarbij is ze uitgegaan van actuele verkeerscijfers en prognoses voor de ontwikkeling van het verkeer in Zwolle. De kaarten maken duidelijk waar de grootste geluidknelpunten zijn die kunnen worden aangepakt.

Slim combineren
Omdat er onvoldoende geld is om alle knelpunten op te lossen kiest Zwolle ervoor de beschikbare gelden slim in te zetten en de geluidmaatregelen te combineren met andere werkzaamheden, zoals groot onderhoud in de openbare ruimte of vernieuwing van wegen.

Door zo werk met werk te maken zijn er de afgelopen vijf jaar op drie plekken in Zwolle geluidmaatregelen genomen, namelijk De Geren, Sweerssekamp en Zwartewaterallee. Daarmee is voor 223 geluidgehinderden de situatie verbeterd.

Voor de komende vijf jaar verwachten b en w met het beschikbare budget vijf of zes locaties aan te kunnen pakken en daarmee voor 350 gehinderden de geluidsituatie te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button