Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Zwolle Unlimited tovert binnenstad om in een kunstwereld

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Tientallen voorstellingen en optredens. Dit weekend wordt Zwolle Unlimited gehouden in de binnenstad. Dat betekent dat er heel veel te doen is, met als slogan ‘Cultuur als confetti over de stad’. En zoveel confettisnippers als je normaal kunt tellen, zoveel activiteiten staan er dit weekend gepland. Van verhalen vertellen tot live muziek, en van dans tot theater. Alle kunstvormen komen aan bod.

 

“Storytelling staat in dit festival centraal: in verhalen vertellen, in straattheater, rootsmuziek, spoken word, performing poetry en singersongwriting. Een goed verhaal verbindt luisteraars en kijkers.“, zo omschrijft de organisatie het festival zelf. Het bijzondere aan het festival is dat je vooraf niet hoeft te betalen voor alle voorstellingen. Je kunt na afloop zelf betalen wat je het optreden waard vond, en een gift doen in ‘de gouden hoed’. “Ons betaalsysteem voor voorstellingen laat dat onderscheid tussen mensen verdwijnen. Zo wordt Zwolle Unlimited een festival voor iedereen.”

Wij dompelden ons zaterdagmiddag onder in het culturele festijn. Daar zagen we onder meer de Micah en Julia-band optreden, allerlei zang en dans op het ‘Ik Toon-podium’ en de voorstelling Circ Panic – Mira T. Of wat te denken van het indrukwekkende straattheater Kate en Pasi Rafla. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de video bij dit artikel.

Ook vanavond nog staan er ook weer vele optredens en shows gepland, en ook op zondag valt er heel veel te beleven in het kader van Zwolle Unlimited? Ben je benieuwd wat er precies allemaal gebeurt? Neem dan even een kijkje in het programma op www.zwolleunlimited.nl.

 

Zwolle Unlimited Programma

Gerelateerde artikelen

Back to top button