Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Winners-toernooi weer groot succes

Mixteams van G-spelers, 'gewone spelers' en bobo's

Zwolle – Roelof Luinge floot de finale, René Eijkelkamp en Joost Broere liepen in het wild rond én John van ’t Schip deed de prijsuitreiking. Maar de echte sterren van de avond waren natuurlijk de ‘Winners’, oftewel de G-voetballers waarvoor het toernooi wordt georganiseerd.

Sponsorgeld voor 3 G-toernooien

Met de opbrengst van de sponsoring zorgt het Winners-toernooi ervoor dat er minimaal 3 G-toernooien kunnen worden gehouden in het nieuwe seizoen. Het toernooi – dat zoals altijd in de WRZV-hallen werd gespeeld werd dit jaar gewonnen door een team van Empower.

Coaches zijn bekende Zwollenaren

Het was al weer de 8ste editie van het Winnerstoernooi. En met 16 teams was het groter dan ooit. Organisator Freddy Eikelboom: “Acht jaar geleden is het heel voorzichtig begonnen, met toen nog maar 4 teams. Ondertussen zitten we aan het maximum van 16 teams. Geweldig zoals het Zwolse bedrijfsleven ieder jaar weer achter dit toernooi gaat staan. De netto-opbrengst gaat helemaal naar WRZV-de Boog. Deze G-afdeling van de WRZV kan daarmee weer ‘normale’ G-toernooien organiseren.” Veel van de teams werden gecoacht door bekende Zwollenaren zoals Wichert aan het Rot, Anton Cramer en Ton ter Bekke.

Silvano, één van mijn G-spelers wilde heel graag de hele avond meedoen. Maar zijn taxi vertrok om 19.00 uur. Zijn leider Johnnie bood echter aan om hemzelf ná het toernooi naar huis te brengen. Door dit soort acties kunnen de G–spelers een fantastische avond beleven. En daar gaat het allemaal om. Jeroen van Leeuwen (directeur Sportservice Zwolle), één van de coaches

Goals van de ‘Winners’

G-voetballers zijn voetballers met een beperking. Voor hen is extra lastig om wedstrijden te spelen. Maar dat wil niet zeggen dat het er minder fanatiek aan toe gaat dat bij andere voetballers. Ook op het Winners-toernooi wordt voor ieder meter keihard gestreden en om elk doelpunt hard gejuicht. Eikelboom had dit jaar de spelregels wel aangepast: “Dit jaar telden voor het eerst alleen de goals van de ‘Winners’.  Daardoor moesten de andere spelers er vooral voor zorgen dat ze de G-spelers in stelling brachten.”

Na afloop van het toernooi was er een gezellige loterij en feestavond met de Zwolse zanger Jordy van Vilsteren in de kantine van de WRZV-hallen. Maar die begon natuurlijk pas nadat de eerste prijs werd uitgereikt door PEC-trainer John van ’t Schip.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren