Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Een wel heel bijzondere stadstuin: de tuin van Harry Pierik

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Een tuin van duizend vierkante meter, en dat midden in de wijk Assendorp. Dat is de tuin van Harry Pierik; tuinontwerper. Vanaf de straat is de tuin niet te zien, maar als je via de schuur van de woning van Pierik naar binnenstapt, kom je een waar paradijs binnen. Sinds Harry samen met zijn vrouw meer dan dertig jaar geleden hier kwamen wonen is de tuin van destijds omgetoverd in een imponerende tuin met veel tropische invloeden.

Een tuin is nooit af. In het bijzonder een dergelijk indrukwekkende tuin niet. “Het concept, het grote plan blijft. Maar in de details blijf ik steeds dingen wijzigen.”, zo beschrijft Harry. Dit weekend kan iedereen een kijkje komen nemen in ‘De verborgen stadstuin’. Dat kon zaterdag, en ook zondag 10 juni is de tuin geopend in het kader van ‘Zomer in de verborgen stadstuin’. Dat kan van 10:00 uur tot 17:00 uur, en de entree bedraagt drie euro. Kun je morgen niet, maar wil je deze bijzondere tuin toch eens ervaren? Op 25 en 26 augustus is de tuin ook weer te bezoeken.

“Mensen komen hier vaak al pratend binnen, maar gaan stil weer naar buiten.”, zo vertelt Pierik, om aan te geven hoe indrukwekkend de tuin overkomt. Je merkt niets van het feit dat je eigenlijk nog in hartje Zwolle bent: Je ziet geen gebouwen, alles om je heen is groen. Vele vogels in de tuin doen je met hun geluid in een heel andere wereld wanen.

Wil je meer lezen over deze bijzondere tuin, en z’n achtergrond? Kijk dan eens op www.tuinharrypierik.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button