Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZwolle Kiest

VIDEO – VVD: ‘Wat zou u doen met een half miljoen?’

VVD wil half miljoen extra naar sport en ging sportwereld langs voor goede plannen

Zwolle –  De Zwolse VVD wil 5 ton extra uittrekken voor sport in de stad Zwolle. Zaterdag ging de partij op bezoek bij sportclubs en sportevenementen om sporters, supporters, bestuurders én wijkbewoners te vragen wat zij zouden doen met een half miljoen euro.

Interviews en camera/foto’s: Martin van der Hooft

Martin van der Hooft sprak met VVD lijsttrekker Thom van Campen en Roel Broeksma, bestuurslid bij Voetbalvereniging ZAC.

De ideeën werden aan het  eind van de dag tijdens de “derde helft” gepresenteerd en met enkele prominente Zwolse sportbestuurders besproken in de kantine van HockeyClub Zwolle  aan het Hoge Laar.

VvD met afsluitend sportdebat op Sportpark Hoge Laar

Lijsttrekker Thom van Campen: “Sport verbindt, betekent plezier, houdt gezond en raakt (bijna) iedereen. “De Zwolse VVD vindt sport en sportvernieuwing belangrijk. Sterker nog: een goede investering in sport kan de kosten voor de gezondheidszorg omlaag brengen en ervoor zorgen dat iedereen meedoet. “We willen daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Dan horen we graag wat goede plannen zijn volgens sporters zelf zodat we dat gewoon kunnen gaan doen.”

Innovatiebudget Sport: een half miljoen extra naar sport, innovatieve sportparken waarmee we ook resultaten behalen op het gebied van gezondheid en participatie. Thom van Campen – Lijsttrekker VVD Zwolle

 

VVD campagnebus op rennerskwartier Ster van Zwolle Grote Kerkplein

In Zwolle zijn veel verenigingen – al dan niet op sportparken – bezig zichzelf te profileren als ‘meer dan een club’. De Zwolse VVD waardeert de inzet van verenigingen en de belangrijke rol die ze in Zwolle spelen. De VVD zou graag nóg een stap verder gaan met een Innovatiebudget Sport: een half miljoen extra naar sport, innovatieve sportparken waarmee we ook resultaten behalen op het gebied van gezondheid en participatie. Dat wordt onze inzet in de onderhandelingen voor een nieuw gemeentebestuur.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button