Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Video – Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag staat voor PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Om 12.30 uur is de ploeg uit Tilburg in het Koning Willem II stadion de opponent. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

Vorm

Na 25 speelronden is Willem II met 29 punten terug te vinden op een knappe negende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer/coach Erwin van de Looi heeft zeven keer gewonnen, achtmaal gelijkgespeeld en tien keer verloren. Na recente uitoverwinningen op Vitesse en Excelsior Rotterdam en een gelijkspel thuis tegen AZ, begon Willem II afgelopen weekend als kersverse nieuwkomer in het linker rijtje tegen FC Twente. In de laatste fase van dit duel kwam de ploeg dicht in de buurt van een gelijkspel, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Tukkers die met 2-1 wonnen. PEC Zwolle heeft op dit moment twee punten minder dan Willem II en staat op de dertiende plaats in de Eredivisie. Een overwinning van de Zwollenaren volstaat dus om de Tricolores in te halen. De ploeg van trainer/coach Ron Jans boekte dit seizoen zeven overwinningen, speelde zes keer gelijk en verloor twaalf keer. De Blauwvingers zijn momenteel bezig met een goede reeks; uit de laatste vijf wedstrijden won het drie keer, speelde het één keer gelijk en verloor het ook één keer. Afgelopen weekend werd er in eigen huis van Vitesse gewonnen met 3-1.

Recente duels

De wedstrijd tussen de Blauwvingers en de Tilburgers is twaalf keer eerder gespeeld in Tilburg. De Zwollenaren wonnen vijf keer en de Brabanders zes keer. De laatste keer dat PEC Zwolle won in Tilburg, was vorig seizoen. Ouasim Bouy kroonde zich tot matchwinnaar door de enige doelpunt van de avond voor zijn rekening te nemen. Eerder dit seizoen speelde PEC Zwolle in competitieverband gelijk tegen Willem II. In deze wedstrijd, waarin de Zwollenaren veel kansen creëerden, lukte het niet om doelman Kostas Lamprou te passeren. Hieronder een overzicht van de meeste recente duels.

2016/2017 PEC Zwolle – Willem II 0-0
2015/2016 PEC Zwolle – Willem II 4-1
2015/2016 Willem II – PEC Zwolle 0-1
2014/2015 PEC Zwolle – Willem II 1-0
2014/2015 Willem II – PEC Zwolle 0-1
2012/2013 PEC Zwolle – Willem II 2-0
2012/2013 Willem II – PEC Zwolle 0-1

Oude bekenden

Stef Nijland en Albert van der Haar, momenteel assistent trainer/coach bij PEC Zwolle, hebben een verleden bij Willem II. Nijland speelde in 2010 een half jaar op huurbasis in Tilburg en kwam tot 16 optredens in het eerste elftal. Van der Haar stond tussen 2004 en 2006 twee jaar onder contract bij de Tricolores en stond in totaal 54 wedstrijden binnen de lijnen. Bij Willem II zit momenteel met Darryl Lachman één speler in de selectie die een verleden heeft in Overijssel. De verdediger werd met PEC Zwolle kampioen in 2012 en speelde in totaal 103 officiële duels voor de club.

Meer informatie

Willem II – PEC Zwolle staat zondag onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De arbiter uit Oldenzaal zal aan de zijlijnen worden geassisteerd door het vaste koppel Van Roekel & Zeinstra. De vierde official is Van Doorn.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button