SportVoetbal

[Video] Voorbeschouwing SBV Excelsior – PEC Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag staat voor PEC Zwolle de belangrijke uitwedstrijd tegen SBV Excelsior op het programma. In Rotterdam wordt er, net zoals bij de overige acht Eredivisiewedstrijden, om 14.30 uur afgetrapt.

Onderlinge confrontaties

Het affiche tussen Excelsior en PEC Zwolle stond acht keer eerder op het programma in de Eredivisie. Van deze ontmoetingen wisten beide teams er drie te winnen. Het meest recente duel op Woudestein eindigde vorig seizoen in een klinkende 0-5 overwinning voor de Blauwvingers. De wedstrijd eerder dit seizoen in het IJsseldelta stadion werd ook door PEC Zwolle gewonnen. Door een hattrick van voormalig Excelsior-spits Lars Veldwijk stond er medio september 2015 een 3-0 eindstand op het scorebord.

Vorm

Voor beide teams staat er zondag veel op het spel. Thuisploeg Excelsior strijdt tegen degradatie. Op dit moment staat de club uit Kralingen op de onveilige zestiende plaats, maar nummer vijftien Willem II heeft hetzelfde aantal punten en is dus nog binnen bereik. Een overwinning is voor Excelsior dan ook van groot belang, om het spelen van play-offs promotie/degradatie te voorkomen. PEC Zwolle strijdt ook om het spelen van play-offs, maar wil deze in tegenstelling tot de Rotterdammers juist wél behalen. De huidige zevende plaats op de ranglijst, geeft recht tot deelname aan de play-offs waarmee deelname Europees voetbal bereikt kan worden. De Zwollenaren mogen zelfs nog een plek zakken op de ranglijst, aangezien ook de achtste plaats genoeg is voor kwalificatie. Het team van trainer/coach Ron Jans voelt echter wel de hete adem in de nek van achtervolgers N.E.C. en Vitesse die op respectievelijk één en twee punten achterstand staan.

Weerzien

De wedstrijd van zondag is voor enkele spelers van PEC Zwolle een weerzien met hun voormalig werkgever. Zo stonden Lars Veldwijk en Boy de Jong eerder in Kralingen onder contract. De spits werd in het seizoen 2013/2014 topscorer van de Jupiler League en promoveerde met Excelsior naar de Eredivisie. Ook scoorde Veldwijk dat seizoen in de voor PEC Zwolle zo succesvol verlopen bekercampagne tegen de Blauwvingers. In december 2013 troffen de teams elkaar in de achtste finale van de KNVB Beker. Het doelpunt van Veldwijk deed PEC Zwolle echter geen pijn, aangezien de Zwollenaren met 1-4 wonnen. Ook Boy de Jong behoorde dat seizoen tot de selectie van Excelsior. De doelman werd door stadsgenoot Feyenoord aan de Kralingers verhuurd. Tot speelminuten in de eerste selectie kwam De Jong echter niet. Naast De Jong, werd ook Bart Schenkeveld door Feyenoord verhuurd aan Excelsior. De verdediger kwam tot 12 optredens in de Eredivisie en wist daarin tweemaal het net te vinden. Na deze huurperiode vertrok Schenkeveld naar Heracles Almelo.

PEC Zwolle wordt zondag in Rotterdam door een vol uitvak aangemoedigd. Dit houdt in dat er 400 supporters met de club meereizen. Klasse dat jullie er zijn om de selectie te supporten! Heb je geen kaart bemachtigd? Dan kan je de wedstrijd samen met medesupporters kijken in het Supporterscafe op het Stadionplein. Ook kan je het duel volgen via Twitter of FOX Sports. Scheidsrechter Nijhuis heeft zondag de leiding over de wedstrijd. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Van den Kerkhof.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button