Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video) Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle

Het jaar is alweer bijna voorbij en dit betekent dat aankomende zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma staat. De Zwollenaren sluiten het jaar 2015 af met een uitwedstrijd tegen landskampioen PSV. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in het Philips stadion.

Terugblik op het voetbaljaar 2015

Met de laatste wedstrijd van dit jaar in het vooruitzicht is het een mooi moment om even kort terug te blikken op het voetbaljaar 2015. De Eredivisie begon voor PEC Zwolle op zaterdag 17 januari met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen door doelpunten van Bart van Hintum, Jesper Drost, Jody Lukoki en Ben Rienstra. Uiteindelijk werd het seizoen met een 6 e plaats in de competitie afgesloten. Ook de KNVB bekerfinale werd bereikt, maar hier moest de club uit Overijssel haar meerdere erkennen in FC Groningen: 0-2. De Zwollenaren hebben de goede lijn doorgezet in het seizoen 2015-2016. Momenteel bezetten de Blauwvingers de zevende plek in de Eredivisie en kunnen zij met een goed gevoel terugkijken op de eerste zestien competitieduels. Ook voorzitter Adriaan Visser is erg te spreken over de eerste seizoenshelft: ,,Een knappe prestatie van de technische staf en spelers, zeker gezien de grote hoeveelheid wijzigingen die de afgelopen zomer in de selectie zijn doorgevoerd. Persoonlijk kan ik genieten van de ontwikkeling die onze veelal jeugdige spelers doormaken.”

De wedstrijd van aankomende zaterdag

Voordat de spelers kunnen genieten van de winterstop wacht eerst nog de lastige uitwedstrijd in Eindhoven. PSV, dat woensdag verder bekerde door Heracles Almelo met 2-3 te verslaan, staat momenteel op een derde plek in de competitie. De ploeg van trainer/coach Phillip Cocu heeft zich daarnaast geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Vorige week verspeelde de Eindhovenaren in competitieverband nog wel dure punten. In eigen huis werd er gelijkgespeeld tegen promovendus Roda JC Kerkrade: 1-1. PEC Zwolle wist daarentegen wel te winnen in het eigen stadion. AZ werd met 2-1 opzij gezet. Queensy Mening en Kingsley Ehizibue schoten hun ploeg op een 0-2 voorsprong. In de laatste minuut maakte Muamer Tanković de aansluitingstreffer voor de ploeg uit Alkmaar, maar dit doelpunt bleek slechts voor de statistieken van belang.

De laatste ontmoeting tussen PSV en PEC Zwolle in het Philips stadion dateert van 10 april 2015 en resulteerde in een 3-1 winst voor de thuisploeg. Warner Hahn keepte een geweldige wedstrijd en doelpuntenmaker aan Zwolse zijde was Maikel van der Werff. Dit bleek echter niet genoeg om punten mee te nemen uit Eindhoven. In het seizoen 2013-2014 wist de ploeg van Jans wel te stunten tegen de landskampioen. Jeffrey Bruma zette zijn ploeg in de derde minuut al op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later zorgde Fred Benson voor de gelijkmaker. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde het spannende duel in een remise.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Higler. Hij wordt hierbij geassisteerd door de heren Geutjes en Hoksbergen. Vierde official is Van den Heuvel. PEC Zwolle wordt in Eindhoven door 280 supporters aangemoedigd.

 

 

Bron: PEC Zwolle TV, PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button