Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSport

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – Zaterdagavond treft PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion Willem II. De wedstrijd tussen de Blauwvingers en de Tilburgers begint om 20.45 uur. Ben jij er ook bij om de Zwollenaren aan te moedigen? Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar via www.peczwolle.nl/tickets.

Vorm

Na vijftien speelronden is Willem II terug te vinden op de dertiende plaats op de ranglijst, met vijftien punten. De ploeg van trainer/coach Erwin van de Looi heeft drie keer gewonnen, zes maal gelijkgespeeld en zes keer verloren. De Tricolores wonnen dit seizoen knap in de Amsterdam Arena van Ajax en ook won het van FC Groningen en Go Ahead Eagles. Vorige week speelden de Tilburgers in eigen huis met 0-0 gelijk tegen FC Twente. PEC Zwolle heeft op dit moment slechts twee punten minder dan Willem II en staat op een zestiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Ron Jans boekte dit seizoen vier overwinningen, speelde vier keer gelijk en verloor acht maal. De zeges werden behaald in een serie van vijf wedstrijden, waarin de club ongeslagen bleef. Deze reeks is inmiddels ten einde, want uit de laatste vier wedstrijden werd slechts één punt gepakt. In de vorige speelronde gingen de Zwollenaren met 3-1 onderuit tegen Vitesse.

Recente duels

De wedstrijd tussen de Blauwvingers en de Tilburgers is twaalf keer eerder gespeeld in Zwolle. De Zwollenaren wonnen zes keer en de Brabanders drie keer. De laatste keer dat Willem II won in Zwolle, was in de nacompetitie van de Jupiler League/Eredivisie in het seizoen 2005-2006. De Tilburgse ploeg won toen met 2-4. Vorig seizoen won PEC Zwolle met 4-1 van Willem II. Vier van die doelpunten werden gescoord door spelers die momenteel ook nog in de huidige selecties zitten. Dirk Marcellis, Queensy Menig en Stef Nijland scoorden voor de Zwollenaren. Aan de andere kant was Erik Falkenburg de doelpuntenmaker. De andere Zwolse treffer werd gemaakt door Lars Veldwijk. De laatste overwinning van Willem II op PEC Zwolle was in Tilburg. Op 20 april 2012 wonnen de Tricolores met 3-1. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

19-03-2016 PEC Zwolle – Willem II 4-1 Eredivisie
03-10-2015 Willem II – PEC Zwolle 0-1 Eredivisie
04-04-2015 PEC Zwolle – Willem II 1-0 Eredivisie
13-12-2014 Willem II – PEC Zwolle 0-1 Eredivisie
02-03-2013 PEC Zwolle – Willem II 2-0 Eredivisie

Oude bekenden

Darryl Lachman keert zaterdagavond voor even terug op het oude nest. De verdediger van Willem II kwam tussen 2011-2014 uit voor PEC Zwolle. De oud-Zwollenaar promoveerde met de Zwolse club naar de Eredivisie en ook was hij erbij toen de KNVB Beker werd gewonnen. Lachman speelde in totaal 91 wedstrijden voor de Blauwvingers en scoorde hierin twee keer. In de Zwolse selectie zit momenteel één speler die een verleden heeft bij Willem II. Stef Nijland werd in 2010 verhuurd door PSV aan de Tilburgers. De geboren Groninger speelde zestien wedstrijden en scoorde vier maal. Ook kwam assistent-trainer/coach Albert van der Haar in het verleden als speler voor Willem II uit.

Meer informatie

De wedstrijd staat onder leiding van Kevin Blom. Hij wordt geassisteerd door de heren Langkamp, Kleinjan en Van der Vrande.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button