Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Zwolle – Donderdag neemt PEC Zwolle het in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi op tegen VVV-Venlo. De wedstrijd tussen beide ploegen begint om 18.30 uur in het MAC3PARK stadion. Ben jij erbij om de Blauwvingers aan te moedigen? Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.peczwolle.nl/tickets.

Oude bekenden

Bij PEC Zwolle staan twee spelers onder contract die een verleden hebben bij VVV-Venlo, namelijk Danny Holla en Kevin Begois Holla werd halverwege het seizoen 2011-2012 door de Limburgers gehuurd van FC Groningen. Hij speelde 18 wedstrijden voor de ploeg uit Venlo en hierin scoorde hij tweemaal. Ook Begois kwam uit voor de Limburgse club. Hij werd van 2002 tot en met 2006 gehuurd van Roda JC Kerkrade. In het seizoen 2007-2008 tekende hij een contract bij VVV-Venlo. Hier vertrok hij ruim drie seizoenen later. In totaal stond de Belgische keeper 159 wedstrijden onder de lat bij de Limburgers.

Vorm

VVV-Venlo komt momenteel uit in de Jupiler League en staat hierin op de derde plaats op de ranglijst. Vorige week won de ploeg van trainer/coach Maurice Steijn met 3-1 van FC Den Bosch. PEC Zwolle staat op dit moment op een veertiende plaats in de Eredivisie. Het won afgelopen vrijdag met 0-2 van SBV Excelsior. Na een mindere start van het seizoen, heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans de weg omhoog weer gevonden.

In de eerste ronde van de KNVB Beker van dit jaar won VVV-Venlo met 0-2 van NAC Breda. De Zwollenaren waren op hun beurt te sterk voor DVS’33: 1-4. Namens de Blauwvingers scoorden Nicolai Brock-Madsen (twee keer), Anass Achahbar en Bram van Polen. Beide ploegen wonnen eenmaal in de historie de KNVB Beker. VVV-Venlo deed dit in 1959 en PEC Zwolle deed dit minder lang geleden, namelijk in 2014. Vorig jaar werden zowel de Limburgers als de Zwollenaren in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld. VVV-Venlo verloor met 6-1 van AZ, terwijl PEC Zwolle met 3-0 onderuit ging tegen Feyenoord.

Recente duels

PEC Zwolle en VVV-Venlo hebben de laatste jaren veelvuldig tegen elkaar gespeeld. De meest recente onderlinge strijd was in een oefenwedstrijd. Op 8 juli van dit jaar verloren de Zwollenaren in Hasselt van de Limburgers met 1-2. Ook in 2015 oefenden beide teams tegen elkaar, maar toen won PEC Zwolle in de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar met 2-1. In de KNVB Beker van het seizoen 2014-2015 moest de Zwolse ploeg tevens afreizen naar Venlo, voor de strijd om een plaats in de kwartfinale. De Zwollenaren wonnen deze wedstrijd uiteindelijk met 0-1, door een doelpunt van de Tsjechische aanvaller Tomáš Necid. De laatste keer dat VVV-Venlo in een officiële wedstrijd won van PEC Zwolle, was op 26 mei 2011. In de play-offs voor een plaats in de Eredivisie wonnen de Limburgers met 1-2 in Zwolle. Drie dagen later werd er in Venlo met 2-2 gelijkgespeeld. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

08-07-2016 PEC Zwolle – VVV-Venlo 1-2 (Oefenwedstrijd)
01-08-2015 VVV-Venlo – PEC Zwolle 1-2 (Oefenwedstrijd)
16-12-2014 VVV-Venlo – PEC Zwolle 0-1 (KNVB Beker)
12-04-2013 VVV-Venlo – PEC Zwolle 0-2 (Eredivisie)
30-11-2012 PEC Zwolle – VVV Venlo 0-0 (Eredivisie)

Meer informatie

De wedstrijd staat donderdag onder leiding van Jochem Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Janson, Inia en Mulder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button