Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Video – Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Groot was de ontlading in het Zwolse kamp toen op het veld van FC Groningen het laatste fluitsignaal klonk. Groningen-uit, een voor Zwolle traditioneel lastige uitwedstrijd, betekende niet alleen de eerste overwinning van het nog prille seizoen, het was ook de eerste uitzege sinds 16 december 2017 (Willem II-uit). Het voetbal was misschien niet hoogstaand, maar aan wilskracht en spitit was geen gebrek. Dat laatste kon John van ’t Schip na afloop dan ook wel bekoren. De trainer zag in Groningen dat een doelpunt van Vito van Crooij voldoende was voor de winst. Diezelfde Van Crooij was vier dagen later opnieuw de matchwinner, toen ook op bezoek in Heerenveen een oefenwedstrijd met 0-1 werd gewonnen.

Tegenstander Vitesse trof FC Groningen en sc Heerenveen ook al voor de competitie. In de openingswedstrijd werd in het Gelredome met 5-1 gewonnen van de Groningers en een week later kreeg het met een punt (1-1) in Heerenveen minder dan waar het gezien het spelbeeld recht op had. Waar PEC Zwolle met een goed gevoel het eerste blok van de competitie afsloot, gold dat niet voor de Arnhemmers. Ajax wist met 0-4 te winnen. Vooral de eerste helft was er geen houden aan voor de Vitesse-defensie. In de eerste tien minuten moesten er al twee tegentreffers worden geïncasseerd en was de wedstrijd min of meer al verloren.

Dit seizoen is een oude bekende de drager van de aanvoerdersband bij Vitesse. Maikel van der Werff werd door trainer Leonid Slutsky tot captain verkozen. Waar het vorig seizoen niet wilde vlotten, mede door een vervelende blessure, is Van der Werff dit seizoen terug. Het aanvoerderschap is een vrij logische keuze. Inmiddels is de verdediger bezig aan zijn vierde seizoen in Gelderland. Daarmee is de 29-jarige Van der Werff de langstzittende speler van de club, wanneer men de huidige selectie bekijkt. Tevens behoort Van der Werff, die voor zijn tijd in Zwolle, het oranje shirt van FC Volendam droeg, tot één van de meest ervaren spelers. Ook keepers Eduardo en Remko Pasveer en veldspelers Arnold Kruiswijk, Roy Beerens, Tim Matavz en Alexander Büttner behoren tot de groep ervaren spelers.

Na de wedstrijd tegen Vitesse duurt het even voordat PEC Zwolle weer een thuiswedstrijd speelt. Eerst wachten er drie uitwedstrijden op rij. Voor de competitie gaat het op bezoek bij FC Emmen en AZ en tussendoor wacht Staphorst voor de TOTO KNVB Beker. Pas op 6 oktober is de club weer gastheer, dan komt Excelsior op bezoek.

Bron: PEC Zwolle

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button