Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

Zwolle – Vanavond speelt PEC Zwolle de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen. Om 20.45 uur is Sparta Rotterdam de tegenstander in het MAC3PARK stadion.

Onderlinge duels

In de Eredivisie kwamen PEC Zwolle en Sparta Rotterdam elkaar tien keer tegen in Overijssel. Van deze duels wonnen beide teams tweemaal, zes keer eindigde de ontmoeting in een remise. De laatste ontmoeting op het hoogste voetbalniveau van Nederland was in het seizoen 1988-1989, toen het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De meest recente duels tussen de Blauwvingers en de Spartanen speelden zich af in de Jupiler League. De thuisduels in 2010 (3-1) en 2011 (2-0) leverde de Zwollenaren drie punten op.

Competitiestart

Vorig weekend trapte PEC Zwolle samen met N.E.C. de Eredivisie af. In Nijmegen speelde de ploeg van trainer/coach Ron Jans een goede eerste helft, waarin het volledig terecht op voorsprong kwam door een doelpunt van Queensy Menig. Ondanks vele goede mogelijkheden, werd het net niet vaker gevonden, waardoor N.E.C. in de tweede helft aan één doelpunt genoeg had om de gelijkmaker op te tekenen. Na afloop regeerde dan ook teleurstelling bij de Zwolse ploeg, over het onnodig mislopen van de twee punten. Aan de andere kant is de selectie al wel van de hatelijke nul af en kan het de komende twee thuiswedstrijden de jacht op de eerste overwinning van het seizoen openen. Opponent Sparta Rotterdam maakte afgelopen zondag, na een afwezigheid van zes jaar, een rentree op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Op het eigen Kasteel bleek Ajax met 1-3 een maatje te groot voor de ploeg van trainer/coach Alex Pastoor.

Marten Eibrink-tribune

Zaterdagavond wordt de hernieuwde Marten Eibrink-tribune voor het eerst in gebruik genomen. Door de uitbreiding naar beneden toe, biedt deze tribune nu aan 750 meer toeschouwers plek. Dit houdt in dat de totale stadioncapaciteit van het MAC3PARK stadion op 13.250 toeschouwers uitkomt. Afgelopen week hebben supporters onder leiding van de FEU de tribune blauw en wit geverfd, zodat de tribune een prachtige uitstraling heeft. De noord-tribune wordt zaterdag een half uur eerder geopend dan de andere tribunes. Vanaf 18.45 uur kunnen de supporters daar terecht. Hiervoor is gekozen, zodat fans (met een geldig entreebewijs) even wat meer de tijd hebben om rond te kijken.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. De heren Bluemink, Dobre en Van der Eijk assisteren hem daarbij.

 

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button