SportVoetbal

Video |Voorbeschouwing PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade

Zwolle – Vrijdagavond trappen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade de dertigste speelronde van de Eredivisie af. In een uitverkocht IJsseldelta stadion wordt om 20.00 uur begonnen aan het duel tussen de huidige nummers 9 en 14 van de ranglijst. Het verschil tussen beide teams bedraagt 10 punten in het voordeel van de Zwollenaren.

Onderlinge confrontaties

Het affiche tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade werd 14 keer eerder in de Eredivisie gespeeld. Van deze ontmoetingen in de Hanzestad wonnen beide teams vijf wedstrijden. Vier keer eindigde het duel in een gelijkspel. Vorig seizoenen kwamen de ploegen niet tegen elkaar in actie, aangezien de Limburgers een divisie lager acteerde. In de twee jaargangen daar weer voor, wonnen de Blauwvingers met 3-2 en 3-1. Ook de eerdere confrontatie dit seizoen leverde een Zwolse-overwinning op. In Kerkrade werd met maar liefst 0-5 gewonnen. Grote man aan de kant van de Zwollenaren was Ryan Thomas. De behendige Nieuw-Zeelander scoorde twee doelpunten en was een constante plaag voor de verdediging van de Limburgers.

Vorm

De gasten uit Kerkrade staan momenteel op de veertiende plek en hebben een voorsprong van zes punten op de gevreesde plaats 16. Officieel zijn de Koempels nu nog niet veilig, al moet het raar lopen, wil dat de komende weken niet alsnog gebeuren. Van de laatste vijf duels wist Roda JC er twee te winnen. Opvallend genoeg waren dit juist de ontmoetingen buiten het eigen Parkstad Limburg stadion. In Leeuwarden werd SC Cambuur met 0-1 verslagen, terwijl in Almelo Heracles op een pak slag werd getrakteerd: 0-5. Daarentegen gingen de thuiswedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen verloren, terwijl ook uit bij De Graafschap geen punten werden gescoord. PEC Zwolle wint en verlies de laatste serie wedstrijden om en om. Driepunters vielen daarin te noteren tegen ADO Den Haag, De Graafschap en Willem II, terwijl er nederlagen werden geleden tegen SC Cambuur, FC Twente en Ajax.

Scheidsrechter Siemen Mulder fluit vrijdagavond om 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren Hoksbergen, Dobre en Berben.

Maatschappelijke speelronde

De Eredivisie staat van 6 tot en met 13 april in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl. Want wie elke week in de basis wil staan moet veel trainen. En heel gezond leven. Dat geldt zeker voor profvoetballers. Zij weten wat nodig is om fit te zijn. Alleen dan kom je mee in de Eredivisie. Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen. Samen met hun clubs en de Eredivisie maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Wekelijks zijn alle clubs in de weer om jong en oud te inspireren. Op scholen, in woonwijken en ziekenhuizen. Voldoende bewegen, goed eten en verantwoord omgaan met alcohol. We weten dat het goed is voor je gezondheid. Maar doen we er ook wat mee? In het weekend van 8 – 10 april staat de Eredivisie in het teken van een gezonde leefstijl. Kom ook in beweging! En blijf een gezonde supporter van PEC Zwolle. De Eredivisie is Meer dan Voetbal.

Lees ook: Jeugd en Old Stars laten voetbalenthousiasme zien bij PEC Zwolle

 

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button