Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade

Zwolle – Zaterdagavond staat de twaalfde speelronde van de competitie op het programma. Om 20.45 uur is Roda JC Kerkrade de tegenstander. Ben jij erbij om de Blauwvingers aan te moedigen? Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar via deze link.

Vorm

Roda JC Kerkrade is op dit moment de rode lantaarndrager van de Eredivisie. De ploeg uit Limburg boekte tot op heden slechts één overwinning dit seizoen. Dit deed het in de negende speelronde, op bezoek bij SBV Excelsior. Wel speelde het al vijf keer gelijk, waardoor de Limburgse ploeg acht punten heeft. Vorige week speelde het team van trainer/coach Yannis Anastasiou wel knap gelijk bij FC Twente: 0-0.
PEC Zwolle is inmiddels goed op dreef in de competitie. De Zwollenaren pakten tien punten uit de laatste vier wedstrijden. Vorige week won de ploeg van trainer/coach Ron Jans met 3-1 in de IJsselderby van Go Ahead Eagles. Mede hierdoor is de Zwolse ploeg geklommen naar de tiende positie op de ranglijst.

Recente duels

PEC Zwolle heeft al tien wedstrijden op rij niet meer verloren van Roda JC Kerkrade. De laatste overwinning van de Limburgers op de Zwollenaren was op 29 november 2002. Toen won de ploeg uit Kerkrade met 2-0. Vorig seizoen wisten de Blauwvingers van trainer/coach Ron Jans twee keer te winnen van Roda JC. In eigen huis boekte het een 3-1 zege en in Limburg won de Zwolse ploeg met maar liefst 0-5. Deze ruime overwinning van PEC Zwolle, werd mede mogelijk gemaakt door Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander was deze wedstrijd de grote man aan Zwolse zijde en scoorde twee keer. Stef Nijland zorgde in dit duel voor een prachtig slotakkoord, met een mooie stiftbal zette hij de eindstand op het scorebord. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

08-04-2016 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-1 Eredivisie
21-11-2015 Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle 0-5 Eredivisie
01-02-2014 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-1 Eredivisie
05-10-2013 Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle 0-0 Eredivisie
15-03-2013 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-2 Eredivisie

Oude bekende

Momenteel zit er één speler in de Zwolse selectie die een verleden heeft bij Roda JC Kerkrade. Doelman Kevin Begois kwam van 2002-2006 uit voor de Limburgse club, die hem overnam van KV Mechelen. De Belg speelde uiteindelijk twee wedstrijden voor de ploeg uit Kerkrade. In deze periode werd hij veelal verhuurd aan VVV-Venlo.

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Oostrom.

Gerelateerde artikelen

Back to top button