SportVoetbal

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Zwolle – Vandaag speelt PEC Zwolle de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen PSV. Voor zowel de Zwollenaren als PSV een belangrijk duel. Zo strijden de Eindhovenaren samen met Ajax nog voor het landskampioenschap en is PEC Zwolle volop in de race voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Kortom, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Vorm

PEC Zwolle presteert de afgelopen weken wisselvallig. Zo behaalde het elftal van trainer/coach Ron Jans uit de laatste vijf wedstrijden zeven punten. Het meest recente duel tegen SBV Excelsior werd niet omgezet in een overwinning. In Rotterdam eindigde de ontmoeting in een 2-2 gelijkspel. Namens het Zwolse elftal scoorde Lars Veldwijk en Queensy Menig de doelpunten. PSV daarentegen is aan een sterke reeks bezig. Zo won het de laatste vijf wedstrijden overtuigend tegen achtereenvolgens AZ, Willem II, Roda JC Kerkrade, Vitesse en SC Cambuur.

Recente duels

Eerder dit voetbaljaar troffen beide elftallen elkaar in de laatste speelronde voor de winterstop. In het Philips stadion bleek het elftal van trainer/coach Phillip Cocu ternauwernood te sterk voor PEC Zwolle (3-2). Door twee doelpunten van Gastón Pereiro kwam PSV binnen het kwartier op 2-0. Deze stand werd echter nog voor rust gelijkgetrokken, via Bram van Polen (penalty) en Lars Veldwijk. Door een doelpunt in de 75 e minuut van Luuk de Jong eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in 3-2. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide ploegen vind je hieronder.

19-12-2015 PSV – PEC Zwolle 3-2 (Eredivisie)
10-04-2015 PSV – PEC Zwolle 3-1 (Eredivisie)
13-09-2015 PEC Zwolle – PSV 3-1 (Eredivisie)
27-04-2014 PEC Zwolle – PSV 1-2 (Eredivisie)
02-11-2013 PSV – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie)

Meer informatie

De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens, Van Dongen en Manschot. De publieke tribunes zijn inmiddels uitverkocht. Dank voor jullie support! Na het duel wordt er afscheid genomen van de spelers die PEC Zwolle deze zomer verlaten. Ben je er niet bij? Volg het duel dan via ons Twitterkanaal of kijk live mee op FOX Sports.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button