Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Zwolle – Zaterdag speelt PEC Zwolle in de derde competitieronde van dit seizoen tegen PSV uit Eindhoven. Het duel tegen de huidige landskampioen wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion en begint om 19.45 uur. Voor PEC Zwolle-spelers Stef Nijland, Youness Mokhtar en Dirk Marcellis een weerzien met hun voormalige werkgever. Ben jij er ook bij om de Blauwvingers aan te moedigen? Alle info over de kaartverkoop vind je op www.peczwolle.nl/tickets.

Vorm

De Eindhovense titelkandidaat staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, terwijl PEC Zwolle de vijftiende positie bezet. Waar PSV het seizoen sterk begonnen is, met twee overwinningen op FC Utrecht (1-2) en AZ (1-0), is PEC Zwolle het eredivisieseizoen moeizaam gestart. Na een 1-1 gelijkspel tegen N.E.C. in Nijmegen, verloor de Zwolse equipe thuis met 0-3 van promovendus Sparta Rotterdam. Zoals trainer/coach Ron Jans vertelt in het programmaboekje: ,,De wedstrijd tegen PSV is een mooie gelegenheid om te laten zien dat we het vertrouwen in eigen kunnen hebben behouden.”

Recente duels

Vorig seizoen trok PSV in de onderlinge duels tegen PEC Zwolle tot twee maal toe de winst naar zich toe. Nadat de spannende wedstrijd in Eindhoven in de eerste seizoenshelft in 3-2 eindigde (namens PEC Zwolle scoorde Bram van Polen en Lars Veldwijk), won het elftal van trainer/coach Phillip Cocu in de laatste speelronde ook in Zwolle (1-3). Dit betekende dat PSV de kampioensschaal kreeg uitgereikt in het MAC3PARK stadion, nadat Ajax in Doetinchem punten had verspeeld tegen De Graafschap. Een overzicht van de meest recente duels tussen PEC Zwolle en PSV vind je hieronder.

08-05-2016 PEC Zwolle – PSV 1-3 Eredivisie
19-12-2015 PSV – PEC Zwolle 3-2 Eredivisie
10-04-2015 PSV – PEC Zwolle 3-1 Eredivisie
13-12-2014 PEC Zwolle – PSV 3-1 Eredivisie
27-04-2014 PEC Zwolle – PSV 1-2 Eredivisie

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van arbiter Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Joost van Zuilen, Richard Brondijk en Allard Lindhout.

 

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button