SportVoetbal

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – N.E.C.

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle het belangrijke competitieduel met het oog op de play-offs tegen N.E.C. uit Nijmegen. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur en vindt plaats in het IJsseldelta stadion. De ploegen staan in de Eredivisie na 31 speelronden dichtbij elkaar. Waar de Nijmegenaren zevende staan met 46 punten, vinden we PEC Zwolle terug op de negende positie met 44 verzamelde punten.

Vorm

PEC Zwolle presteert de laatste weken wisselvallig. Zo behaalde het elftal van trainer/coach Ron Jans uit de laatste vijf competitiewedstrijden zes punten. Na de winterstop pakken de Blauwvingers in de thuiswedstrijden de meeste punten. Zo werden de laatste vier duels in het Zwolse IJsseldelta stadion gewonnen. Het elftal uit Nijmegen deed het de laatste vijf wedstrijden iets beter, door zeven punten bij elkaar te sprokkelen. Vooral de winst op rivaal Vitesse (2-1) stemde tot tevredenheid.

Recente duels

Eerder dit seizoen eindigde het treffen in het Goffertstadion in een vermakelijk 2-2 gelijkspel. Waar PEC Zwolle voor de rust op een 0-2 voorsprong kwam, door doelpunten van Trent Sainsbury en Lars Veldwijk, bracht de thuisploeg de stand in de tweede helft weer gelijk. Namens N.E.C. vonden Janio Bikel en Anthony Limbombe het net. Het seizoen daarvoor troffen beide clubs elkaar niet, aangezien de Nijmeegse selectie dat voetbaljaar nog in de Jupiler League uitkwam. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

06-12-2015 N.E.C. – PEC Zwolle 2-2 (Eredivisie)
26-04-2014 PEC Zwolle – N.E.C. 2-1 (KNVB Beker)
01-03-2014 PEC Zwolle – N.E.C. 3-3 (Eredivisie)
17-08-2013 N.E.C. – PEC Zwolle 1-5 (Eredivisie)
21-04-2013 N.E.C. – PEC Zwolle 1-3 (Eredivisie)
01-09-2012 PEC Zwolle – N.E.C. 0-4 (Eredivisie)

Meer informatie

De wedstrijd staat woensdag onder leiding van arbiter Van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Brink, Bluemink en Van der Vrande.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button