Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Zondagmiddag staat de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax op het programma. De wedstrijd wordt afgewerkt in een uitverkocht IJsseldelta stadion en begint om 14.30 uur. Op dit moment staat het team van de gasten uit Amsterdam op de tweede plaats in de Eredivisie. Het heeft 67 punten uit 31 wedstrijd behaald. Het team van trainer/coach Ron Jans staat op een zevende positie op de ranglijst met 46 punten uit 31 wedstrijden.

De wedstrijd eerder dit seizoen in Amsterdam eindigde in 0-0. Direct na het eerste fluitsignaal kreeg PEC Zwolle een goede kans om de score in de Amsterdam ArenA te openen. Na een mooie steekpass door het midden van Jesper Drost, schoot Tomáš Necid op doel. Ajax-doelman Jasper Cillissen had de bal echter klem. In de tiende minuut kreeg Kobleinn Sigþórsson de mogelijkheid om de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten, maar hij maaide over de bal heen. Kort voor rust kopte Niklas Moisander net over het doel van Warner Hahn heen, na een indraaiende voorzet.

Vroeg in de tweede helft schoot Ben Rienstra maar net over, nadat hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander. In de 64e minuut voorkwam Maikel van der Werff een doelpunt van de Amsterdammers. Toen Hahn na een redding niet op tijd terug was in zijn doel, bracht de PEC Zwolle-verdediger redding op de lijn met zijn hoofd. Het spel golfde daarna op en neer met kansen voor beide ploegen. In de 71e redde Cillessen knap op een schot van Necid, waarna Ajax direct kon counteren. Ricardo Kishna probeerde het met een volley, maar de bal ging ruim over. Ver in blessuretijd kreeg Ajax de kans om alsnog drie punten binnen te slepen. Na een mooie aanval kwam Kishna vrij voor doelman Hahn, maar de aanvaller gleed uit waardoor de kans verloren ging.

Het affiche tussen PEC Zwolle en Ajax werd veertien keer eerder gespeeld in Overijssel. De Blauwvingers wisten vier duels te winnen, Ajax zevenmaal. De laatste thuisoverwinning van de Zwollenaren dateert van 1988. Het lukte Ajax de laatste vier wedstrijden op rij (competitie, beker, Johan Cruijff Schaal en competitie) niet om van PEC Zwolle te winnen

Bij PEC Zwolle spelen twee aanvallers die een verleden hebben bij Ajax. Jody Lukoki kwam deze zomer over van de Amsterdammers en Sheraldo Becker speelt sinds begin januari op huurbasis voor de Blauwvingers. Bij Ajax zien we twee oud-PEC Zwolle spelers terug. Diederik Boer is sinds dit seizoen tweede keeper achter doelman Cillessen. Ook verdediger Moisander kwam in het verleden voor PEC Zwolle uit. De centrale verdediger verkast komende zomer van Ajax naar Sampdoria.

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van arbiter Eric Braamhaar. Hij wordt geassisteerd door de heren Brink, Olde Olthof en Manschot. Het IJsseldelta stadion is zondag compleet uitverkocht. Er zijn dan ook geen kaarten meer te verkrijgen. Heb jij geen entreebewijs bemachtigd? De wedstrijd is ook rechtstreeks te volgen via Twitter en FOX Sports.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button