Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video: Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax met Bram van Polen

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – Zondag 18 februari om 16:45 ontvangt PEC Zwolle in eigen huis de nummer twee van de eredivisie Ajax Amsterdam. De wedstrijd zal onder leiding staan van Kevin Blom en zijn assistenten. Voor de wedstrijd tegen Ajax zijn geen kaarten meer te verkrijgen waardoor het een uitverkocht huis is. PEC Zwolle zal de draad weer op moeten pakken na de zeperd in Utrecht. De eindstand mocht dan nog wel relatief zijn, dat was het spel zeker niet ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ajax Amsterdam daarentegen heeft nog niet het gewenste schokeffect na het wegsturen van Marcel Keizer. Zijn vervanger Erik ten Hag heeft zijn ploeg redelijk op de rit, maar heel overtuigend is het nog niet. Toch kent Ajax Amsterdam een sterke fase, uit de laatste 5 eredivisie wedstijden werden maar liefst 13 punten behaald en speelde het alleen gelijk in Utrecht. PEC Zwolle kende een stroevere hervatting van de competitie met 6 punten uit de laatste 5 wedstrijden waarbij alle punten op Zwolse bodem werden gehaald. Uit dit laatste feit zal PEC Zwolle dan ook kracht moeten halen.

Zoals gezegd, de hervatting van de competitie is voor PEC Zwolle een beetje wisselend. Thuis tegen NAC Breda en SC Heerenveen speelde de ploeg fantastisch en met fases samba-voetbal. Echter wil het in de uitwedstrijden nog niet echt vlotten en wordt het incl. de bekerwedstrijd tegen AZ daarin enigszins overklast. Enige nuance dient hier wel in aangebracht te worden, want verliezen uit van PSV, AZ, FC Utrecht en thuis van Vitesse is nou niet bepaald schandalig te noemen. Toch zal de ploeg wel gas moeten geven om haar doelstelling van behalen Europees voetbal te verwezenlijken.

Toch denk ik dat het mogelijk moet zijn om het Ajax Amsterdam in eigen stadion lastig te maken. De Amsterdammers moeten op het voor hun gehate kunstgras de wedstrijd spelen, tegen een voetballende ploeg die hoogdruk kan zetten. Het is afwachten hoe hun backs daarmee omgaan en of het de centrale mannen achterin lukt om door te dribbelen of een goede lange bal kunnen geven. Lukt dit niet dan verwacht ik dat PEC Zwolle het initiatief in de wedstrijd op zich zal nemen en moet waken voor een snelle uitbraak. Dit spelletje ligt PEC Zwolle ook het beste. Daarnaast zal John van’t Schip ook nog graag zijn visitekaartje tegen Ajax Amsterdam af willen geven en zijn spelers iets ‘extra’s’ willen geven.

PEC Zwolle moet het in ieder geval doen zonder de geblesseerde Koppers en Ligeon, aanvoerder Bram van Polen blijft tot zaterdag, en mogelijk wel zondag, een twijfelgeval of hij wedstrijdfit is. Dit zal de laatste training morgen moeten uitwijzen. De Amsterdammers kennen een langere lijst met geblesseerden. Dolberg is net op de weg terug, maar zeker is dat van Leer, Viergever, Sinkgraven, Černý in ieder geval niet zullen aantreden in Zwolle.

De onderlinge resultaten zijn veruit in het voordeel van Ajax Amsterdam. Het is PEC Zwolle sinds de terugkeer vanaf het seizoen 2001 niet gelukt om van de Amsterdammers te winnen in competitieverband. Echter weet elke Zwollenaar dat toen die knikkers echt verdeeld werden Zwolle twee keer aan het langste eind trok.

Zit er aankomend weekend een stunt in tegen de nummer twee van de Eredivisie Ajax Amsterdam?

Bron: PEC.NU

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close