Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zwolle – Op vrijdagavond neemt PEC Zwolle het in competitieverband op tegen ADO Den Haag. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion en start omstreeks 20.00 uur. Ben jij er ook bij om de Blauwvingers aan te moedigen? Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit duel.

Oud bekenden

PEC Zwolle-speler Danny Holla heeft een verleden bij ADO Den Haag. In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 kwam de middenvelder uit voor de Haagse club. In de 57 duels die hij voor de ploeg uit Den Haag speelde, maakte hij 14 doelpunten. Ook voor Anass Achahbar is dit een speciale wedstrijd. De aanvaller is geboren in Den Haag en speelde gedurende zijn jeugdjaren op amateurniveau bij FC Kranenburg en VCS in de Hofstad. Sheraldo Becker, momenteel de rechtsbuiten van de Hagenaren, kwam anderhalf seizoen lang uit voor PEC Zwolle. In de tweede seizoenshelft van het voetbaljaar 2013-2014 werd de Amsterdammer gehuurd van Ajax. Ook het daaropvolgende seizoen maakte Becker deel uit van de Zwolse selectie. Vrijdag is hij dus weer terug in het MAC3PARK stadion.

Vorm

ADO Den Haag begon het seizoen uitstekend met negen punten uit drie wedstrijden, maar de ploeg wacht nu al vier wedstrijden op de eerstvolgende overwinning. In de laatste vier wedstrijden werd slechts één punt gepakt. De selectie van trainer/coach Željko Petrović speelde gelijk tegen Heracles Almelo (1-1), maar verloor van Feyenoord (3-1) en FC Twente (4-1). Vorige week ging ADO Den Haag in eigen huis onderuit tegen sc Heerenveen: 0-3. Hierdoor staat de ploeg uit Den Haag op een tiende plaats op de ranglijst. Ook PEC Zwolle wacht al een tijdje op een overwinning. Dit seizoen won het elftal van trainer/coach Ron Jans nog geen één keer, mede door het lastige programma dat de Zwolse ploeg heeft gehad. Wel werden er twee punten behaald, namelijk op bezoek bij N.E.C. (1-1) en thuis tegen FC Utrecht (1-1). Vorige week gingen de Blauwvingers, na een goede eerste helft, hard onderuit in Amsterdam. Ajax was met 5-1 te sterk. Met de twee behaalde punten tot nu toe staan de Zwollenaren onderaan in de Eredivisie.

Recente duels

PEC Zwolle wist de laatste jaren goede resultaten neer te zetten tegen ADO Den Haag. Sinds de Zwollenaren weer in de Eredivisie spelen, stonden beide ploegen acht keer tegenover elkaar. De Zwollenaren zegevierden vijf keer, twee keer werd het een gelijkspel en ADO Den Haag won slechts één maal. De grootste overwinning in de historie van PEC Zwolle in de Eredivisie behaalde het tegen de Hagenaren. Op 20 oktober 2013 wonnen de Blauwvingers met maar liefst 6-1. Ook vorig jaar was de Zwolse formatie twee keer te sterk voor ADO Den Haag. Thuis werd met 2-1 gewonnen en uit zegevierden de Zwollenaren met 0-2. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

19-02-2016 ADO Den Haag – PEC Zwolle 0-2
19-09-2015 PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1
21-02-2015 ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2
07-12-2014 PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1
30-03-2014 ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1

Meer informatie

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van de heer Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Berben

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button