Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing PEC – Willem II met Youness Mokhtar

Verslaggever Evert Jan Pasman

Door Eli van PEC NU – Zondag om 14.30 uur is het zover dan speelt PEC mogelijk haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een aantal teleurstellende maanden hopen wij in de laatste thuiswedstrijd op een goed slot van het seizoen. Waar onze helden in de 1e competitie helft wekelijks de verwachtingen van de supporters overtrof, voelen de wedstrijden van PEC de laatste tijd steeds meer aan als een wekelijkse belediging voor onze ogen.

Toch, wij moeten niet zeuren. Onze favoriete club zwoegde niet lang geleden nog in de Jupiler League. Terwijl PEC nu nog altijd op koers ligt om één van de hoogste eindklassering uit de club geschiedenis te noteren. Hoewel ook de spelersgroep inziet dat inzet en passie hetgeen is waar het de laatste maanden op schandalige wijze aan ontbrak, is het de taak van de Supporters om onze club ook door moeilijke tijden te ondersteunen. Het gevaarlijkste wat een club kan overkomen is dat er door negativisme een neerwaartse spiraal vanuit het publiek ontstaat. Clubs als NEC, Roda JC en Groningen kunnen hierover meepraten. Ook wij als supporters mogen ons afvragen waarom onze vocale ondersteuning dit seizoen is doodgebloed. Het publiek toont verwend subtop gedrag terwijl de reden dat je een kaartje koopt altijd clubliefde i.p.v. succes hoort te zijn.
De spelers hebben er in ieder geval zin in. Na de blamage in Enschede zweerden zij voor de resterende twee wedstrijden wraak. De afgelopen weken is er dan ook met veel beleving naar deze wedstrijd toegeleefd. Het weer is goed en er werd scherp getraind. Nagenoeg alle spelers zijn fit waardoor John weer aan aantal keuzes moet maken. Bij PEC zal er in de laatste thuiswedstrijd geen verassing in tactiek doorgevoerd worden. In de trainingen lijken de formatie een soort verkapte 4-2-3-1 gelijk gebleven. De sleutel van de ommekeer zit in de koppies van de spelers. Geen excuses maar vechten voor elke kunstgras-meter. Ook vanuit het publiek moet dit zo beleefd worden. Sfeer begint al bij de opkomst en niet bij een voorsprong!
De tegenstander Willem II staat momenteel op de 14e plek en kan theoretische gezien nog altijd door nr.15 NAC en nr. 16. Roda JC achterhaalt worden. Toch is de kans op nacompetitie gezien het enorme verschil in doelsaldo nihil. Er is dus een redelijke kans dat de spelers zondag naar Zwolle afreizen met het idee dat het eigenlijk nergens meer voor speelt. De Tilburgers hebben in hun laatste wedstrijd met 1-5 van Feyenoord verloren. Wat vooral aan deze wedstrijd opviel was hoe makkelijk Feyenoord dwars door het middenveld de bal naar voren konden spelen. Het middenveld is op Rienstra na dan ook het zwakste onderdeel van Willem II. Als de supporters vanaf minuut 1 achter de ploeg gaan staan en PEC snel op voorsprong weet te komen. Dan acht ik de kans groot dat Willem II de boel op slot probeert te gooien en damage controle uitvoert.
Wie weet haalt PEC de play-offs nog wel. Zwolle desespereert nimmer!

Bron: PEC NU

Meer bekijken
Back to top button
Close