Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing N.E.C. – PEC Zwolle

Zwolle – Vanavond trappen N.E.C. en PEC Zwolle het nieuwe seizoen in de Eredivisie af. Om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Goffertstadion te Nijmegen.

Voorbereiding

Met de start van de competitie zit vanzelfsprekend de voorbereiding er op. PEC Zwolle boekte wisselende resultaten. Zo werd er verloren van VVV-Venlo, de Griekse nummer twee Panathinaikos en de Engelse nummer zes Southampton. Daarentegen werden wedstrijden tegen de amateurs van het Regioteam Effeweg.nl en sc Genemuiden gewonnen en eindigde ook de duels met KAA Gent (3-0) en Gençlerbirliği SK (1-0) in oefenzeges. De resultaten van opponent N.E.C. zijn met ruime nederlagen tegen Hannover ’96 (2-5), Achilles’29 (1-5), Zulte Waregem (1-5) en Real Sociedad (0-2) niet om over naar huis te schrijven. Desalniettemin vallen er geen conclusies te halen uit de voorbereiding en zullen de Blauwvingers vol aan de bak moeten om een positief resultaat over de streep te trekken in Gelderland.

Onderlinge confrontaties

Het affiche tussen N.E.C. en PEC Zwolle stond tienmaal eerder op het programma in de Eredivisie. Van deze wedstrijden wist de thuisploeg viermaal te winnen en PEC Zwolle twee keer. De laatste ontmoeting in Nijmegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Nadat de Zwollenaren in december 2015 met rust nog voorstonden door doelpunten van Trent Sainsbury en Lars Veldwijk, zorgden treffers van Janio Bikel en Anthony Limbombe voor een puntendeling. De voorgaande twee edities van N.E.C. – PEC Zwolle leverde de Blauwvingers wel een plezierige terugreis met drie punten in de bus op. Zo werd er in het seizoen 2013-2014 uitgehaald (1-5 overwinning) en speelde de equipe van, toen nog, Art Langeler zich een seizoen daarvoor officieus veilig in Nijmegen (1-3).

De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De heren Janson, Strijker en Dieperink assisteren hem daarbij.

Namen en rugnummers selectie PEC Zwolle

1. Mickey van der Hart
2. Bram van Polen
3. Ted van de Pavert
4. Dirk Marcellis
5. Calvin Verdonk
6. Mustafa Saymak
7. Youness Mokhtar
8. Wouter Marinus
9. Anass Achahbar
10. Stef Nijland
11. Queensy Menig
13. Philippe Sandler
14. Wout Brama
16. Kevin Begois
18. Gustavo Hebling
19. Rick Dekker
20. Kingsley Ehizibue
21. Django Warmerdam
22. Bart Schenkeveld
30. Ryan Thomas
33. Thanasis Karagounis
40. Mike Hauptmeijer
98. Hachim Mastour

Bron: PEC Zwolle TV / PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button