Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing IJsselderby

Zondag staat het 23e competitieduel voor PEC Zwolle op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, want de tegenstander is rivaal Go Ahead Eagles uit Deventer. In het eigen IJsseldelta stadion trapt het elftal van trainer/coach Ron Jans om 14.30 uur af. Momenteel staan de Blauwvingers op een vijfde positie in de Eredivisie. Tegenstander Go Ahead Eagles vindt zichzelf terug op de gevaarlijke plaats vijftien van de ranglijst.

Eerder dit seizoen verloor PEC Zwolle de IJsselderby in Deventer met 3-2. In de Adelaarshorst was het team niet in staat om de vroege achterstand ongedaan te maken. De thuisploeg kwam al in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong door Jeffrey Rijsdijk. Kort daarna werd de stand 2-0 na slecht uitverdedigen aan de kant van PEC Zwolle. Door een afstandsschot van Stef Nijland kwam PEC Zwolle uitt het niets terug in de wedstrijd (2-1). In de 25e minuut had Nijland de kans om de Zwollenaren naast Go Ahead Eagles te brengen. Echter belandde zijn schot op de lat. Kort daarna kopte Bart Vriends uit een hoekschop de ploeg uit Deventer op een 3-1 voorsprong, waarmee de ruststand werd bereikt. In de 75e minuut bracht PEC Zwolle spits-Tomáš Necid de spanning terug door de 3-2 binnen te knikken. Het mocht uiteindelijk niet baten, want Go Ahead Eagles trok aan het langste eind en hield de drie punten in Deventer. In de Eredivsie namen de ploegen het negenmaal tegen elkaar op in Zwolle. De thuisploeg verloor van deze ontmoetingen slechts eenmaal, in 1982.

De IJsselderby wordt geleid door scheidsrechter Danny Makkelie. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Langkamp, Diks en Sanders. Het duel van aanstaande zondag is volledig uitverkocht op de publieke tribunes. Heb jij geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via ons twitterkanaal of FOX Sports.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button