Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video) Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Op zaterdag 6 februari speelt PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. Het duel begint om 20.45 uur en wordt gespeeld in het Polman stadion. Heracles Almelo staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, met 35 punten uit 21 gespeelde wedstrijden. De Zwolse club heeft zes punten minder verzameld en bezet zodoende de tiende positie.

Recente ontmoetingen

Eerder dit voetbaljaar eindigde het treffen tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo in het IJsseldelta stadion in een 1-1 gelijkspel. Lange tijd zag het ernaar uit dat de drie punten in de bus naar Almelo gingen, maar door een verwoestend schot van Stef Nijland in de 95 e minuut mochten beide teams één punt aan het totaal toevoegen. De meest recente ontmoeting in het Polman stadion eindigde vorig seizoen in een 2-0 overwinning voor de Almelose formatie. Namens de thuisploeg scoorden Thomas Bruns en Brian Linssen toentertijd. Een overzicht van de laatste ontmoetingen staan hier:

07-11-2015 PEC Zwolle – Heracles Almelo: 1-1
19-04-2015 Heracles Almelo – PEC Zwolle: 2-0
27-09-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo: 4-2
22-02-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo: 1-1
10-08-2013 Heracles Almelo – PEC Zwolle: 1-3

Vorm

PEC Zwolle heeft na de winterstop uit vier wedstrijden vier punten behaald. Zo werd sc Heerenveen verslagen, gelijkgespeeld tegen Vitesse en verloren van FC Utrecht en FC Groningen. De selectie uit Almelo deed het na de winterstop net iets beter, door vijf punten bij elkaar te sprokkelen. Nadat de streekderby tegen FC Twente verloren ging, werd De Graafschap met 2-1 verslagen en speelde het elftal van trainer/coach John Stegeman vervolgens gelijk tegen Ajax en Willem II.

De wedstrijd staat aanstaande zaterdag onder leiding van arbiter Van Boekel. Hij wordt geassisteerd door dhr. De Vries, dhr. Jansen en dhr. Otto. In Almelo wordt PEC Zwolle zaterdagavond aangemoedigd door ruim 350 supporters

Gerelateerde artikelen

Back to top button