Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Aanstaande zondag staat het competitieduel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle op het programma. Een wedstrijd die in stadion Galgenwaard wordt gespeeld en van start gaat om 14.30 uur. PEC Zwolle staat momenteel op een knappe vierde positie in de Eredivisie met 33 punten uit negentien duels. De tegenstander uit Utrecht bezet de elfde plaats met 24 punten.

Eerder dit seizoen won het elftal van trainer/coach Ron Jans in het IJsseldelta stadion met 2-0 van FC Utrecht. Dit was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015. Het eerste doelpunt werd gescoord door jeugdexponent Jesper Drost. In de slotseconden van het duel zorgde voormalig speler van FC Utrecht Soufian Moro voor het slotakkoord. Met een magnifiek afstandsschot vanaf zijn eigen speelhelft schoot hij de bal tegen de touwen.

Vorig voetbaljaar eindigde het duel in Utrecht tussen beide elftallen in een 1-2 winst voor PEC Zwolle. Enigszins tegen de verhouding in namen de Blauwvingers de drie punten mee de bus in door treffers van Denis Mahmudov en de Ghanese aanvaller Fred Benson. Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Mulder. Hij wordt geassisteerd door de heren Strijker, Bluemink en Blank. Mocht PEC Zwolle winnen van de Domstedelingen dan boekt het wederom een clubrecord. Nog niet eerder lukte het de Blauwvingers om elf keer te winnen in een eredivisieseizoen. Momenteel staat de teller op tien overwinningen uit negentien gespeelde duels.

PEC Zwolle wordt in Utrecht gesteund door ruim 260 supporters. Heb jij geen kaartje voor het uitvak kunnen regelen, dan kun je de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter of FOX Sports.

 

Bron: FC Zwolle en PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button